У Харкові та Нікополі пролунали нові вибухи
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові та Нікополі пролунали нові вибухи

У Харкові та Нікополі пролунали нові вибухи
Джерело:  online.ua

Вдень 23 серпня у Харкові пролунала серія потужних вибухів та було оголошено повітряну тривогу.

Джерело: "Суспільне"

Що відбувається у Харкові 

Зазначається, що місцева влада у Харкові та області поки не надавала коментарів з приводу вибухів та обстрілів упродовж останніх годин.

Пізніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що кремлівські окупанти обстрілюють Шевченківський район Харкова.

Обстріли Нікополя 

Керівник Нікопольскої РВА Євген Євтушенко повідомив, що кремлівські загарбники обстріляли місто зі ствольної артилерії та РСЗВ.

Мешканців територій на березі Каховського водосховища попереджають про можливі атаки.

Друзі, ординці привітали місто Нікополь з Днем прапора обстрілявши його територію зі ствольної артилерії та РСЗВ. Можливо, ними буде здійснено обстріл інших територій розташованих на березі Каховського водосховища, - зазначив Євтушенко.

Він закликав мешканців уникати перебування в місцях масових скупчень, на відкритих майданчиках та поруч з об'єктами інфраструктури впродовж 23, 24, 25 серпня.

Обстріли Енергодару

Мер окупованого армією РФ Енергодару Дмитро Орлов повідомив, що через черговий обстріл кремлівських окупантів 22 серпня було поранено працівника Запорізької АЕС, який згодом помер у відділенні реанімації.

Вчора, 22 серпня 2022 року, внаслідок обстрілу автомобіля таксі в Енергодарі зазнав поранень працівник Запорізької АЕС – слюсар цеху теплової автоматики та вимірювань Владислав Мітін, 1996 року народження, - зазначив Орлов.

Зі свого боку представники Національної компанії "Енергоатом" зазначили, що кремлівська армія перекидає додаткову техніку та підрозділи військових на територію Запорізької АЕС.

Станція продовжує працювати з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Вчора, 22 серпня 2022 року, до ремонтної зони станції окупанти додатково завезли два БТР та шість спецвантажівок. Крім того, рашисти поповнили свої ряди і чималою кількістю "міцних" оркiв, дехто з них - у масках, - повідомили представники "Енергоатому".

Там зазначають, що загалом на території станції тепер дислокованопонад 40 одиниць військової техніки.

Зокрема, біля першого енергоблоку розташовані 16 військових машин, біля другого - сім, а ще 12 одиниць техніки окупанти загнали під естакаду.

Повідомляється, що станом на сьогоднішній ранок Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, а періодичні обстріли станції російськими військами з РСЗВ спричинили серйозний ризик для безпечного її функціонування.

При цьому вказується, що український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

ЗАЕС досі окупована і контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається...Наразі Запорізька АЕС продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб вітчизняної енергосистеми, - зазначили в "Енергоатомі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?