Велика пожежа у Харкові та обстріли Дніпропетровщини: наслідки нічних та ранкових атак армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Велика пожежа у Харкові та обстріли Дніпропетровщини: наслідки нічних та ранкових атак армії РФ

Велика пожежа у Харкові та обстріли Дніпропетровщини: наслідки нічних та ранкових атак армії РФ
Джерело:  online.ua

Представники ДСНС на Харківщині повідомили, що унаслідок нічних та ранкових атак кремлівської окупаційної армії по Харкову у Новоброварському районі спалахнула велика пожежа на території промислового підприємства.

Джерело: Telegram-канал ДСНС у Харківській області

Наслідки ворожих обстрілів Харкова

За інформацією представників ДСНС, пожежа здійнялась  близько 4:40, однак вибухів безпосередньо перед загорянням не зафіксовано.

Полум'я охопило площу близько 5 тис квадратів. Горіла тирса на першому поверсі будівлі, дерев'яні віконні рами з першого по четвертий поверхи, а також покрівля будівлі підприємства, - зазначають в ДСНС.

До місця події було направлено 20 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 90 чоловік особового складу ДСНС.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

У місцевих Telegram-каналах показали кадри з місця події. На відео видно, що вогнем охопило мало не весь дах підприємства.

За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, близько 6 ранку 23 серпня кремлівські окупанти обстріляли Київський район міста та влучили у приватний будинок.

Близько 4:40 ранку в Новобаварському районі сталася масштабна пожежа в будівлі промислового підприємства. Близько 6:30 пожежа локалізована. Постраждалих немає. Причини пожежі встановлюються.

Також близько 6 ранку окупанти обстріляли с. Коробочкине Чугуївського району. Сталася пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється.

Вчора ввечері близько 21:30 ворог завдав удару 3 ракетами по с. Стара Гнилиця Чугуївського району. Пошкоджені теплиці, сталася пожежа. Без постраждалих.

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Чугуївського та Ізюмського районів. Пошкоджені будівлі цивільного підприємства, сталося кілька пожеж за межами населених пунктів, горіли лісосмуги та трава.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби поранення отримали 2 мирних мешканця. В Чугуївському районі поранена жінка 71 року, в Ізюмському - чоловік 58 років.

Наслідки обстрілів Дніпропетровщини

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі та зранку кремлівська окупаційна армія з артилерії та РСЗВ "Ураган" жорстко обстрілювала Криворізький і Нікопольський райони.

Так, по Криворізькому району ворог вдарив з РСЗВ "Ураган". Внаслідок чого у Зеленодольській громаді загинула 45-річна жінка. Її чоловік отримав поранення і зараз перебуває в лікарні. Будинок сім'ї пошкоджений.

Також тричі за ніч окупанти відкривали вогонь по Нікопольському району.

Марганецьку громаду російські військові обстріляли з важкої артилерії. Всього зафіксовано 13 прильотів. У Марганці постраждали дві жінки - 61 і 63 років. Одна з них госпіталізована. В результаті ударів в місті пошкоджено 6 будинків, газопровід і водопровід.

По Червоногригорівській громаді окупанти також били з артилерії. Там пошкоджені з десяток будинків і лінія електропередач. Без світла залишилися до 1000 осіб.

Обстріли Донецької області 

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що протягом доби через обстріли кремлівської окупаційної армії загинув один мирний житель та ще семеро отримали поранення.

За 22 серпня росіяни вбили 1 мирного жителя Донбасу - в Соледарі. Ще 7 осіб отримали поранення, - зазначив Кириленко.

Обстріли Миколаєва та області

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що протягом ночі кремлівська армія обстрілювала цивільну інфраструктуру на території Широківської громади.

Тривають обстріли Широківської громади... 23 серпня, орієнтовно о 01:00 та 03:00, були обстріли біля с. Широке. Близько 05:30 були обстріли за межами сіл Поляна, Червона Долина, Широке. Постраждалих немає, - зазначив Кім.

За словами керівника ОВА, під постійними ворожими обстрілами також перебувають населені пункти Березнегуватської громади.

Так, вночі, 23 серпня, о 02:08 були обстріли смт Березнегувате. Через потрапляння боєприпасів та їх уламків відбулося займання сіна, - повідомив Кім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?