У Хорватії суд відмовив біженцям із Чечні у політичному притулку
Категорія
Світ
Дата публікації

У Хорватії суд відмовив біженцям із Чечні у політичному притулку

У Хорватії суд відмовив біженцям із Чечні у політичному притулку
Джерело:  online.ua

Суд у Хорватії відмовив п'ятьом уродженцям Чечні в статусі політичних біженців і наданні міжнародного захисту. Вони втекли з РФ оскільки не хотіли брати участь у війні в Україні.

Джерело: Кавказ.Реалії

У Хорватії суд відмовив біженцям із Чечні у політичному притулку

За його словами, зараз чеченців можуть депортувати назад до Росії.

Перекладачі, які брали участь у суді, розповіли, що відмову було винесено без будь-яких доказів, і вона ґрунтується на одних припущеннях, що претенденти на захист є ісламістськими екстремістами, - сказав Дадуєв.

Вихідці з Чечні, які перебувають у Хорватії транзитом, розповіли, що однією з причин еміграції було небажання брати участь у війні РФ проти України.

Зараз вони перебувають у центрі для мігрантів. Звідти їх можуть випустити як для проїзду в іншу країну, так і депортувати в Росію. Остаточне рішення поки що невідоме.

Хорватія перейшла на євро та приєдналася до безпаспортної зони ЄС

Опівночі балканська країна змінила свою валюту куна і стала 20-м членом єврозони. Хорватська валюта повинна вийти з обігу до 31 липня 2023 року.

Це 27-ма країна у безпаспортній Шенгенської зоні, найбільшій у світі, яка дозволяє понад 400 мільйонам людей вільно пересуватися по території її членів.

Експерти кажуть, що прийняття євро допоможе захистити економіку Хорватії в той час, коли інфляція стрімко зростає в усьому світі після того, як вторгнення Росії в Україну підняло ціни на продовольство та паливо, — пише видання.

Проте хорвати неоднозначно ставляться до переходу до євро, хоча вітають припинення прикордонного контролю.

Багато хорватів побоюються, що запровадження євро призведе до зростання цін, зокрема, що підприємці будуть округлювати ціни під час конвертації. А праві опозиційні групи кажуть, що це приносить користь лише великим країнам, таким як Німеччина та Франція.

Зазначається, що використання євро вже широко поширене в Хорватії.

Близько 80% банківських депозитів номіновані в євро, а основні торгові партнери Загреба знаходяться в єврозоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?