У JPMorgan назвали переможця у протистоянні біткоїн VS золото
Категорія
Технології
Дата публікації

У JPMorgan назвали переможця у протистоянні біткоїн VS золото

У JPMorgan назвали переможця у протистоянні біткоїн VS золото
Джерело:  online.ua

Цього тижня головна цифрова монета, біткоїн, вперше з середини травня змогла перетнути ціновий бар'єр у 55 тисяч доларів. Ба більше, ринкова капіталізація найпопулярнішої криптовалюти світу сягнула позначки в 1 трильйон доларів. Аналітики JPMorgan вирішили пояснити, що саме спровокувало стрімке подорожчання біткоїна.

Джерело: Cointelegraph

Аналітики відповіли, чому інвестори надають перевагу біткоїну 

Представники одного з найбільших банків США JPMorgan звертають увагу на те, що стрімкий ріст ціни криптовалюти безпосередньо пов'язаний з бажанням інституційних інвесторів захистити свої активи від інфляції.

На їхню думку, інституційні інвестори повертаються до біткоїна, оскільки вважають цифрову монету найкращим захистом від інфляції ніж золото. До прикладу, таку стратегію для себе обрав канадський бізнесмен Кевін О'Лірі. Останній більше не приховує, що криптовалюти знову становлять більшу частину його інвестиційного портфеля. Аналітики JPMorgan також вказують на те, гроші "пливуть із золота у біткоїн".

Актуальна вартість біткоїна та золота:

  • Біткоїн – 55 270 доларів за монету, ринкова капіталізація – 1,04 трильйона доларів згідно з CoinDesk.

  • Золото – 1775 доларів за унцію згідно з GoldPrice.

Експерти JPMorgan розповіли про ще декілька факторів, які спровокували стрімкий ріст ціни біткоїна. За їхніми словами, мовиться про рішення американської влади не обмежувати майнінг або використання криптовалют, як це зробили в КНР.

"Друга причина – популяризація протоколу Lightning Network та 2-го рівня платіжних рішень, які допомогли Сальвадору адаптувати біткойн. Нова заява JPMorgan контрастує з травневим звітом банку. Тоді аналітики зазначили, що інвестори роблять ставку на традиційне золото, закриваючи свої позиції у біткоїні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?