У Кабміні оцінили, скільки Кремль витрачає на війну проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні оцінили, скільки Кремль витрачає на війну проти України

У Кабміні оцінили, скільки Кремль витрачає на війну проти України
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков оцінив фінансове навантаження, яке має витримувати російський режим Володимира Путіна для довготривалої окупації районів на Донеччині та Луганщині.

Джерело: LIGA.net

За словами політика, ведення агресивної війни проти України та утримання під контролем її земель на сході обходиться Москві приблизно в 5 мільярдів доларів на рік.

“Вони витрачають на рік до $5 млрд тільки в донецькому і луганському напрямку. За сім років це $35 млрд. Для країни-бензоколонки ніби й незначні гроші, але і не маленькі”, - звернув увагу Резніков.

Він додав, що російський уряд колись зрозуміє, наскільки дорого для них утримувати ці території, оскільки “сенсу ніякого немає, а тут ще санкційний тиск”. Тоді в Кремлі почнуть розробляти варіанти виходу з наявної ситуації.

“Зі спробою збереження обличчя, звичайно. Шукатимуть відповідний формат”, - уточнив віцепрем'єр.

Він пояснив, тому українська сторона має бути напоготові до різних варіантів. наприклад - введення міжнародної миротворчої місії, що буде здатна забезпечити перехідний період.

“Інакше росіяни вийти з наших територій просто не погодяться… Звичайно, вони починали з того, щоб розміняти Донбас на Крим. Але Україна ніколи... Жоден президент, хто б ним не був, на це не піде. Це нереально”, - резюмував посадовець.

Війна в України

Першим актом агресії Росії проти українського сусіда стало вторгнення військових підрозділів у Крим, що визнав сам Володимир Путін. Пізніше найманці за підтримки кадрових військовослужбовців почали повноцінну війну в Донецькій та Луганській областях.

З того часу ж тривають переговори зі стороною агресора, які за 7 років не призвели майже ні до чого крім періодичних режимів припинення вогню та обмінів полоненими.

Утім, якщо стосовно агресії на Донбасі переговори тривають, то Крим став питанням, яке російська сторона намагається підносити як табу. Неодноразово навіть на найвищому рівні у Кремлі оголошували — питання півострову “закрите”.

Водночас із заяв міжнародної спільноти можна побачити, що закритим питання окупації Криму вважають виключно у Москві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?