У Кабміні попередили, до чого призвела паспортизація РФ в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні попередили, до чого призвела паспортизація РФ в ОРДЛО

У Кабміні попередили, до чого призвела паспортизація РФ в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков оголосив, що російський агресор катастрофічно погіршує ситуацію в ОРДЛО завдяки так званій масовій паспортизації.

Джерело: РБК-Україна

За словами посадовця, РФ таким чином намагається стверджувати про “рускій мір” на сході України та ініціювати “захист своїх громадян”.

“Гірше, ніж у нас почалося у 2014 році, вже бути не може. Я не драматизую. Паспортизацію вони почали, щоб потім говорити про “рускій мір” і використовувати як привід для “захисту своїх громадян”. Так це вже відбулося. 100 тисяч паспортів або 500 тисяч – вже не має ніякого значення”, - уточнив Резніков.

Віцепрем’єр додав, росіяни завжди зможуть найти привід для вторгнення із перетином державних кордонів України. Вони можуть це спробувати навіть якщо знайдеться таких 10 тисяч “громадян”. Утім, залишається відкритим питання - чи підуть вони на такий ризик.

Паспортизація на Донбасі

Станом на червень 2021 року паспортизація вже торкнулася близько 630 тисяч мешканців окупованих районів сходу України. Згідно з уточненням секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, це взагалі ставить під сумнів проведення виборів на Донбасі.

“630 тисяч паспортів Російська Федерація як аусвайс видала тим громадянам, які сьогодні перебувають фактично в тій резервації, яку і створила Росія. Це привід для того, щоб починати переговори, що з цим робити”, — додав посадовець.

Водночас у Кремлі з цинічністю заявляють, що Москва має повне право на надання російського громадянства будь-кому.

“Останнім часом стали лунати голоси, що, проводячи паспортизацію "Донецької" та "Луганської народних республік", Росія порушує міжнародне право. Все це брехня. По-перше, Європейська конвенція з прав людини свідчить, що кожна держава має право вирішувати, хто може бути її громадянином. Інші конвенції говорять про те, що кожна людина має право обрати собі громадянство”, - оголосив нещодавно голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?