У Кабміні уточнили необхідність референдуму про вступ в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні уточнили необхідність референдуму про вступ в НАТО

У Кабміні уточнили необхідність референдуму про вступ в НАТО
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оцінили необхідність проведення референдуму з приводу інтеграції України до НАТО як надзвичайно важливу - з поясненням виступила з цього приводу віцепрем’єр-міністерка з питань інтеграції Ольга Стефанішина.

Джерело: Слово і діло

За словами політикині, референдує може стати потужним контраргументом для партнерів Києва щодо нібито розділу між думкою влади й суспільства.

“Якщо говорити саме про зріз волевиявлення народу - це дуже важливо, тому що в 2008 році одним з контраргументів, щоб Україна не отримала ПДЧ, було, що країна розділена: немає єдності в підтримці членства України в НАТО. Тому мова йде не тільки про народовладдя: результати референдуму будуть служити контраргументом для західних партнерів про те, що ні суспільство, ні політики не розділені щодо цієї мети”, - наголосила Стефанішина.

Вона уточнила, що наразі українська сторона готова до отримання плану дій для членства. Впровадження різноманітних елементів продовжувалося в Україні упродовж останніх років без зупинки.

“У нас є річні національні програми, які за формою і за змістом відповідають плану дій щодо членства. У нас є статус партнера з розширеними можливостями НАТО. Україна вже бере участь у всіх видах міжнародних військових і невійськових навчань в рамках НАТО”, - наголосила віцепрем’єрка.

Україна в НАТО

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що рішення про вступ України в НАТО є і воно було підтверджено на найвищому політичному рівні. Утім, в Альянсі чекають від офіційного Києва ще проведення ряду реформ.

“Тому рішення про вступ України і Грузії в НАТО є. Це було підтверджено на найвищому політичному рівні в Альянсі. Я закликаю наших українських друзів тримати курс і продовжувати готуватися шляхом внутрішніх реформ, які все ще потрібні для прийняття подальших рішень”, - пояснив він.

Уточнюється, що коли мова йде про вступ в Альянс, НАТО перш за все в більшій мірі цікавлять питання реформування інституцій національної безпеки, управління і контролю, взаємосумісності в Збройних силах, цивільного контролю, політичного контролю, парламентського нагляду, реформи сектору розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?