В НАТО оцінили потужність Кримської платформи у боротьбі з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО оцінили потужність Кримської платформи у боротьбі з Росією

В НАТО оцінили потужність Кримської платформи у боротьбі з Росією
Джерело:  online.ua

Союзники НАТО оцінили українську ініціативність з Кримською платформою, яка має стати потужним кроком у боротьбі проти російського агресора, що утримує регіон під своїм контролем з 2014 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами заступника генерального секретаря Альянсу Мірчі Джоане, в цілому платформу позитивно оцінили на рівні міжнародної спільноти та євроатлантичної співдружності окремо.

Він звернув увагу на необхідність використання цієї ініціативи для подальшого тиску на Росію.

“Ми всі зацікавлені в тому, щоб переконатися, що ця дуже агресивна позиція Росії продовжує залишатися справжньою “червоною лінією” політичного Заходу”, - додав Джоане.

Він додав, що союзники ніколи не приймуть територіальні зміни в Європі, які були здійснені з агресією та військовою силою. Саме з цієї причини сони - справжні друзі для України на довгостроковій основі.

“Всі союзники, НАТО, ЄС по всьому світу дуже чітко сказали, що ми ніколи не визнаємо цю незаконну і аморальну анексію”, - додав представник Альянсу.

Джоане також відзначив, що союзники підтримують Україну, яка може покластися на організації щодо прямих загроз її суверенітету та територіальної цілісності. Важливим також моментом стало залучення лідерів держав, прем’єр-міністрів, дипломатів з Євросоюзу та країн НАТО на саміт.

“Я також думаю, що це буде дуже корисним інструментом для того, щоб ця тема залишалася дуже високо на порядку денному міжнародної спільноти, а також щоб використовувати всі дипломатичні засоби, щоб вплинути на розмову навколо Криму”, - прокоментував заступник генсека НАТО.

Кримська платформа в Києві

Результатом першого міжнародного саміту Кримської платформи стало підписання учасниками спільної декларації.

У документі зафіксовані наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією; зобов’язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії у разі подальшої агресії; об’єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи задля зміцнення безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?