У Кабміні збираються встановити мінімальні ціни на пластикові пакети
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні збираються встановити мінімальні ціни на пластикові пакети

У Кабміні збираються встановити мінімальні ціни на пластикові пакети
Джерело:  online.ua

З метою зменшення обігу пластикових пакетів, в Кабміні збираються встановити мінімальні ціни на пакети в точках торгівлі. Вони коштуватимуть щонайменше 2 гривні. Відповідний законопроєкт підготувало вже  Мінекономіки. 

Джерело: пресслужба  Мінекономіки

Йдеться насамперед про фіксовані ціни на пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною із стінками товщиною понад 50 мікрометрів. Так, мінімальні ціни коливатимуться залежно від форми пакета і становитимуть від 2 до 3 гривень. Ціни будуть мінімальними для встановлення в точках продажу, тобто власники можуть встановити вищі ціни.

Постанова "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" не поширюватиметься на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети.

З початку наступного року використання пакетів, характеристики яких перераховані в Постанові "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території Україн" каратимуть штрафом у розмірі від 1700 до 3400 гривень за перше порушення та від 3400 до 8500 гривень – за повторне.

Днями у мережі з'явилася інформація про те, що у Білій Церкві на Київщині планують відкрити фабрику з переробки пластику і вже наступного року переробляти від 1-2 тисячі тонн пластику. Розробкою проєкту займеться The Good Plastic Company.

«Упродовж 2022 року ми плануємо переробляти в 1000 до 2000 тонн пластику. Перероблений пластик у Білій Церкві доставлятимуть по всій планеті – ми вже маємо клієнтів у Токіо, Каліфорнії, Європі», – розповів представник компанії Чижовський.

Метою створення підприємства називають заміну первинного пластика, завданням буде витіснення первинного пластику і заміна його переробленим.

Нагадаємо, нещодавно чернігівські екоактивісти громадської організації "Еко Місто" навчилися перетворювати пластикове сміття на дитячі іграшки. Торік вони відкрили першу в Чернігові станцію сортування твердих побутових відходів. Віднедавна приймають також усі види упаковки – пластикову, скляну, паперову, металеву та ін.

Зазначимо, відходи пластика забруднюють не лише ґрунт та водойми. У випадку їх потрапляння у вогонь, в атмосферу виділяються токсичні речовини. Руйнівні наслідки забруднення відходами пластика навколишнього середовища видно вже сьогодні. За невтішними прогнозами, через 35 років в океанах на 2 т риби припадатиме 1 т пластика.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?