У Кабулі стався вибух біля будівлі шпиталю
Категорія
Події
Дата публікації

У Кабулі стався вибух біля будівлі шпиталю

У Кабулі стався вибух біля будівлі шпиталю
Джерело:  online.ua

Щонайменше 15 людей загинули і 34 поранені в результаті двох вибухів біля входу до найбільшого військового госпіталю Афганістану в Кабулі. До району вибуху вже спрямували сили безпеки країни.

Джерело: Reuters

На фотографіях, якими поділилися жителі, було видно стовп диму над районом вибухів біля колишньої дипломатичної зони в районі Вазір Акбар Хан, і очевидці заявили, що над цим районом пролітали щонайменше два вертольоти. Число жертв не підтверджено, але представник служби безпеки Талібану на умовах анонімності повідомив, що щонайменше 15 людей загинуло та 34 було поранено.

Медичний працівник лікарні, якому вдалося втекти, сказав, що він чув великий вибух, за яким пішли кілька хвилин стрілянини. За його словами, приблизно за десять хвилин стався другий, сильніший вибух. Він сказав, що неясно, чи сталися вибухи та стрілянина всередині великого лікарняного комплексу чи зовні.
Італійська група з надання допомоги Emergency, яка керує травматологічною лікарнею приблизно за 3 км від місця вибуху, повідомила, що наразі туди було доставлено дев'ятьох поранених.

Бойовики «Ісламської держави» вступили у зіткнення зі силами безпеки

Жодних негайних заяв про відповідальність за вибух поки що не було. Але офіційне інформаційне агентство «Бахтар» цитує свідків, які говорять про те, що кілька бойовиків «Ісламської держави» увійшли до лікарні та вступили у зіткнення із силами безпеки.

Вибухи стають черговим доказом зростання нападів і вбивств з того часу, як таліби утвердилися у своїй перемозі над попереднім, підтримуваним Заходом урядом. Тим самим, як запевняють експерти, вони підривають надії на відновлення безпеки в Афганістані після десятиліть війни.

“Ісламська держава”, яка здійснила серію атак на мечеті та інші об'єкти після захоплення талібами Кабула у серпні, організувала комплексний напад на лікарню у 2017 році. Тоді загинуло понад 30 людей.

Побоювання з приводу перетворення Афганістану на притулок для бойовиків

Напади угруповання викликали побоювання за межами Афганістану з приводу того, що країна може стати притулком для груп бойовиків, як це було, коли група Аль-Каїди напала на Сполучені Штати в 2001 році.

Занепокоєння посилюється наростаючою економічною кризою, яка з наближенням зими загрожує мільйонам людей бідністю. Раптове припинення міжнародної підтримки після перемоги Талібану поставило крихку економіку Афганістану на межу краху, окрім цього голод мільйонів людей може спровокувати і сильна посуха.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?