У Кельні спалахнув скандал навколо священників та потягу до порно — архієпископ обурений
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кельні спалахнув скандал навколо священників та потягу до порно — архієпископ обурений

У Кельні спалахнув скандал навколо священників та потягу до порно — архієпископ обурений
Джерело:  online.ua

У Кельні розгорівся гучний скандал після викриття неодноразових спроб перегляду порнографії священниками із єпархії, яка є однією з найважливіших у католицизмі. Тамтешній архієпископ Райнер Марія Велькі не приховує свого обурення після того, як дізнався про дії своїх підопічних.

Джерело:  Kölner Stadt-Anzeiger

Що відомо про скандал навколо священників у Кельні

Як вдалося дізнатися німецьким журналістам, співробітники і священнослужителі Кельнської архієпархії здійснювали "масові спроби доступу до порносайтів" на комп'ютерах, наданих церквою.

Що цікаво, зафіксовано "1000 спроб доступу до сторінок, які були заблоковані захисним фільтром через сумнівний, небажаний контент і потенційні загрози для ІТ-безпеки".

Згідно з останніми даним, загалом до таких дій були причетні 15 співробітників і служителів архієпархії, зокрема й неназваний "високопоставлений священник".

Як на цей скандал відреагував архієпископ Кельну

Архієпископ Райнер Марія Велькі публічно визнав існування переліку працівників і служителів, які намагались отримати доступ до порносайтів.

За його словами, до поліції архієпархія не зверталась, бо не побачила в цих діях правопорушення.

Мене розчарувало те, що співробітники намагалися отримати доступ до порнографічних сторінок за допомогою пристроїв, які наша архієпархія надала їм для роботи – навіть попри те, що спрацьовували брандмауери (програма захисту комп’ютерних мереж. – Ред.), – наголосив Райнер Марія Велькі.

Архієпископ також звернув увагу на те, що католицька церква засуджує порнографію і вважає її тяжким гріхом – хоча за її перегляд немає покарання ані в німецькому, ані в церковному законодавстві.

Не можна також не звернути увагу на те, що кельнська католицька архієпархія вже не вперше фігурує у скандалах.

Сам Велькі ще 3 років тому приховав звіт про сексуальне насильство серед місцевих священників, чим викликав критику місцевих католиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?