У Києві через нові правила страйкує майже половина перевізників
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві через нові правила страйкує майже половина перевізників

У Києві через нові правила страйкує майже половина перевізників
Джерело:  online.ua

В Києві та Київській області водії автобусів масово відмовляються здійснювати міжрегіональні рейси через нові правила пасажирських перевезень, введені сьогодні, 21 жовтня. Про це заявили в компанії "Укрпас".

Джерело: Liga.net.

"Перевізники не розуміють правил контролю і бояться, що поліція буде штрафувати водіїв. У результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії Укрпас – перевізники повертаються до "тіньових перевезень", - розповів директор "Укрпасу" Максим Скляренко.

У керівництві "Укрпасу" повідомили, що відмовились працювати за новими правилами 45% маршрутників.

Через страйк водіїв постраждали пасажири

Так, 21 жовтня в столиці пасажири міжрегіональних рейсів масово не змогли скористатися транспортом, бо водії "Укрпасу" страйкували через нові правила контролю за захворюваністю COVID-19 серед пасажирів.

Зокрема, пасажири не змогли поїхати до Кривого Рогу, Рівного, Миколаївки, Харкова, Умані, Кам'янець-Подільського, Одеси, Білгород-Дністровського, Новгород-Сіверського та інших міст.

В "Укрпасі" повідомили, що на території Центрального автовокзалу в Києві вже розгорнули пункти для експрес-тестування на COVID-19.

Нагадаємо, 21 жовтня набули чинності нові правила пасажирських перевезень між областями: для поїздки необхідно мати сертифікат про вакцинацію чи негативний результат тестування на COVID-19. Їх прийняли на засіданні Кабміну 11 жовтня.

Зазначимо, що у четвер не пустили до потягів перших пасажирів без потрібних документів. Також в пунктах щеплення на залізничних вокзалах України вакцинувалося близько 500 осіб. Найбільшу кількість щеплень було проведено в пунктах, розміщених на Центральному залізничному вокзалі у Києві. У центрах експрес-тестування на вокзалах протестовано майже тисячу пасажирів, у 7 з них результат виявився позитивним.

Читайте також:

  • В Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень.

  • Укрзалізниця запустила пункти вакцинації та експрес-тестування на 10 вокзалах.

  • Укрзалізниця назвала кількість виявлених ковідних хворих за перший день тестувань на вокзалах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?