У Києві на ремонт закриють міст Патона — відома дата та схема об'їзду
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві на ремонт закриють міст Патона — відома дата та схема об'їзду

У Києві на ремонт закриють міст Патона — відома дата та схема об'їзду
Джерело:  online.ua

У Києві з 29 листопада 2021 до 29 січня 2022 року планують перекрити міст Патона. Наразі відомо, що в схему об’їзду входитимуть прилеглі вулиці, зокрема, з правого берега Дніпра можна буде добратися через Наддніпрянське шосе на Дарницький міст або через Набережне шосе на міст метро та Броварський проспект.

Джерело: пресслужба КМДА

Що стосується лівого берега, то на міст Метро та Набережне і Харківське шосе можна буде добратися через вулицю Є. Сверстюка та Броварський проспект. На вул. Березняківську можна буде добратися через Дарницький міст та Наддніпрянське шосе.

Нагадаємо, два тижні тому у мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано обвалення частини конструкції мосту Патона. На кадрах видно, як з моста у воду падають шматки бетону, а мер міста Віталій Кличко каже, що "щоранку молиться", щоб з мостом все було добре.

"Щоранку я молюся, щоб і з мостом Патона все було нормально. Тому що він знаходиться в аварійному стані", - заявив Кличко.

Нещодавно також на мосту демонтували одну з архітектурних колон переправи. Кут її нахилу викликав побоювання, "була загроза падіння її окремих частин на проїжджу частину моста". Таку заяву зробив головний інженер "Київавтодор" Володимир Харченко.

Вартість капітального ремонту моста попередньо оцінюють у 7 млрд грн. А орієнтовна вартість проєктних робіт становить 47 млн грн. Таку суму назвав директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Нагадаємо, востаннє міста обстежували на його придатність до експлуатації в 2020 році. Перевірку здійснив "Український інститут сталевих конструкцій імені В.М. Шимановського". Тоді щ його визнали аварійним і закрили дві крайні смуги через небезпеку для водіїв. Також минулого року обмежено в’їзд на міст транспорту, навантаження якого перевищує 6 тонн

Довідка про міст Патона в Києві

Це найстаріший автомобільний міст у Києві, який розпочали будувати ще у 1940 році, згодом зведення на якийсь час припинили через початок Другої світової війни. Ввели в експлуатацію його у 1953 році, споруда носить ім’я академіка Євгена Патона, який брав участь у проєктуванні та зведенні переправи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?