У Києві затримали двох сестер за танці біля могил бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві затримали двох сестер за танці біля могил бійців ЗСУ

У Києві затримали двох сестер за танці біля могил бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

У Києві поліцейські затримали двох повнолітніх сестер, які опублікували у соціальних мережах цинічне відео з танцями на кладовищі біля могил українських воїнів. Що важливо розуміти, за фактом наруги над похованнями їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

 Джерело: Поліція Києва

Що відомо про скандал з танцями на кладовищі

24 серпня, близько 18:00 години, поліцейські під час моніторингу соціальних мереж побачили відео, на якому двоє дівчат танцюють на могилах загиблих воїнів на одному зі столичних кладовищ.

Для відпрацювання інформації одразу залучились оперативники управління карного розшуку поліції Києва та аналітики столичного главку. Правоохоронці Києва передали орієнтування на порушниць усім нарядам поліції. Менш як за годину патрульні зупинили киянок біля станції метро «Золоті Ворта» та доставили до Деснянського управління поліції.

За словами представників поліції, дві сестри прийшли на Лісове кладовище та вирішили таким чином "вшанувати" памʼять загиблих захисників України.

Згідно з останніми даними, слідчі Деснянського управління поліції за погодженням з окружною прокуратурою розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України - наруга над могилою. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Варто звернути увагу на те, що фігуранткам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як самі дівчата пояснюють свій цинічний вчинок

Після того, як в мережі спалахнув гучний скандал, сестри видалили відео.

Вони також попросили вибачення за свою поведінку й зізналися, що танцювали біля могили батька. За їхніми словами, він загинув в Ізюмі.

Фото - скриншот

Сьогодні ми навідували на могилі свого полеглого батька, що загинув під Ізюмом. На жаль, було не дуже коректно виставляти відео такого характеру, хоча ми не мали на думці очорнити ім'я героїв, – написали дівчата у соцмережі.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?