У Києві зносять павільйон Куражу на ВДНГ заради будівництва Президентського університету
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві зносять павільйон Куражу на ВДНГ заради будівництва Президентського університету

У Києві зносять павільйон Куражу на ВДНГ заради будівництва Президентського університету
Джерело:  online.ua

Вчора з’явилася інформація про те, що павільйон ВДНГ №19, де традиційно проводився Кураж Базар, зруйнували. На цьому місці мають побудувати Президентський університет.

Джерело: Фейсбук Альони Гудкової, ВДНГ, Євгена Мушкіна

Зніс павільйону ВДНГ, де проходив Кураж Базар

Ситуацію, що виникла з павільйоном прокоментувала засновниця Кураж базару Альона Гудкова. Виявляється, що ВДНГ не відновив з нею контракт на співпрацю ще влітку. Їй також не пояснили, що буде далі та які наслідки тягне за собою зруйнування павільйону.

На початку літа ми випадково дізналися, що нам не продовжать контракт на ВДНГ, тому що на цьому місці будуватимуть Президентський Університет (і щось мені підказує, що ОП чудово знав Кураж і що буде далі). Ніхто не приходив із наміром, не питав до чого це призведе, які втрати на нас чекають - просто нафіг і все, - поділилася Гудкова.

За словами засновниці, крім пропозиції гендиректора ВДНГ переїхати до іншого павільйону, вони не отримали пропозиції ні допомоги, ні компенсації вкладень, ні варіантів адекватного переміщення цілком значимого соціальної, культурної міської події.

Генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін зазначив, Альона Гудкова була однією з перших, хто дізнався про зміни інфраструктури ВДНГ у зв'язку з початком облаштування університету.

Оскільки ми розуміємо значущість проекту «Кураж» для ВДНГ, Києва та суспільства в цілому, а також максимально зацікавлені зберегти проект, ми відразу ж запропонували альтернативу. А саме переїзд Куражу до павільйону ВДНГ №1. Альона відповіла зустрічною пропозицією — разом із командою вона пропрацювала концепт унікального оновленого проекту «Кураж Базар» на ВДНГ. Ознайомившись із попередньою ідеєю, ми підтримали Олену та зайнялися пошуком партнерів для розробки повноцінної концепції та проектної документації нової інфраструктури для «Куражу», - зазначив гендиректор ВДНГ.

На сторінці ВДНГ у Фейсбук пообіцяли тримати в курсі всіх основних етапів реконструкції павільйону.

Саме завдяки подальшій реконструкції та сучасним конструктивним елементам надалі павільйон №19 отримає нову функцію — тут будуть навчати фізиків, астрономів, математиків та решту професіоналів, які згодом зможуть впливати на майбутнє всієї країни, адже й головна мета оновленого Експоцентру — бути прикладом сучасної України.

Реакція соцмереж на зніс павільйону Кураж базару

Засновник проєкту Ukraїнер Богдан Логвиненко сказав, що не часто бував на Куражі, але вважає, що "цей прецедент забиває ще один кілок в довіру до можливої співпраці з державою, який в результаті нашкодить більше, ніж може принести користі ще один університет".

Президентський університет ще навіть не відкрився, але вже навчив нас знову не вірити державі, не вкладати в державно-приватні партнерства, не інвестувати в будь-який проєкт, де є державна власність, а значить, що може закінчитись в будь-який день розчєрком пєра Вєрховного Главнокомандующого.

Бізнесмен та засновник благодійного фонду «Життєлюб» Гарік Корогодський вважає відсутність нормальної комунікації та відповіді на вимоги засновниці Куражу поганим стартом для майбутнього університету.

Засновник порталів Ain.ua та Bitside Артур Оруджалієв також висловив підтримку Альоні Гудковій.

Найкрасивіший павільйон на ВДНГ прямо зараз знищується заради того, щоб Зеленський зробив пам'ятник імені коханого себе. Був Кураж, а буде Президентський університет.

Телеведуча Даша Малахова зазначила, що в Кураж було закладено багато людських ресурсів, проте головне, що Кураж ніколи не буде залежати від приміщення.

Люди та їхні люди, які створюють справді значущі проекти у країні, не підтримуються державою.
Завдяки цьому інші просто люди дуже підтримують значні проекти – бо інакше нікому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?