У Києві під час атаки РФ тривога лунала вже після вибухів — ПС назвали причину
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві під час атаки РФ тривога лунала вже після вибухів — ПС назвали причину

Тривога

РФ могла запустити 11 грудня на Київ ракети із наземних установок "Іскандер–М" чи С-400. Це пояснює оголошення тривоги одночасно зі збиттям ракет у небі, бо запуск із землі зафіксувати складніше, ніж із літаків. 

Чому у Києві оголосили тривогу після вибухів

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що цієї ночі на Київщині та в столиці збили всі ракети, а тип ракет ще уточнюється. 

За його словами, фахівцям спеціальних підрозділів, які документують злочини Росії, ідентифікувати тип не так просто, коли ракети знищуються у повітрі, бо вони вибухають і розлітаються на маленькі шматки, які потім горять. Тоді ідентифікувати легше за все за двигунами, які є в тих ракетах. 

Тому треба дочекатися, поки фахівці наземні, – насамперед, це підрозділи Національної поліції, – зможуть ідентифікувати цілі, які це були ракети: чи це балістичні "Іскандер–М", чи зенітні керовані ракети, які теж б’ють по балістичній траєкторії, С-400, – зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що це не вперше тривога вмикається, коли вже лунають вибухи. Цього разу ППО спрацювала відмінно і знищено всі цілі. 

Ворог ретельно планує свої операції із запуску "балістики". Ви бачите це на півдні і сході постійно. Із Криму, з району Джанкоя випускають, із окупованих територій – відстань дуже маленька, швидкість ракети висока, інколи менше хвилини самого польоту ракети до влучання, – уточнив речник.

Що відомо про нічну атаку РФ на Україну

Уночі 11 грудня армія РФ знову атакувала Україну безпілотниками типу "Shahed" з окупованого Криму, а також балістичними ракетами. Нашим силам ППО вдалося знищити 18 ударних БпЛА і 8 ракет.

Окрім того, наголошується, що близько 4 ранку 11 грудня армія РФ випустила по Київській області вісім балістичних ракет.

Як вдалося з’ясувати, удар було завдано з північного напрямку, попередньо – із Брянської області країни-агресорки.

У результаті збиття російських ракет в окремих районах Києва сталися падіння уламків, є пошкодження і потерпілі.

За словами мера столиці Віталія Кличка, четверо людей – всі дорослі – постраждали в Дарницькому районі внаслідок ракетної атаки ворога. Медики надали їм допомогу на місці.

Також уламок ракети виявили на території магазину-складу в Дарницькому районі, однак жодних руйнувань не зафіксовано.

На Миколаївщині уламками збитих дронів пошкоджено складські приміщення агропідприємств та сільськогосподарська техніка в Куцурубській і Снігурівській громадах, приватні будинки - в Очаківській громаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?