У Києві розпочався демонтаж пам'ятника Миколі Щорсу
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві розпочався демонтаж пам'ятника Миколі Щорсу

КМДА
пам'ятник Миколі Щорсу

Зранку 9 грудня у Києві комунальники розпочали демонтаж  пам'ятника Миколі Щорсу - одному з військових ватажків більшовиків під час радянсько-української війни. 

Демонтаж пам'ятника Миколі Щорсу

Із монумента радянському діячу, що розташований у центрі Києва, перед цим було знято охоронний статус.

У КМДА попередили, що для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.

Демонтований монумент передадуть на зберігання в Державний музей авіації України ім. О. К. Антонова.

Микола Щорс — український радянський військовий діяч, один з військових командирів більшовиків під час радянсько-української війни 1918–1919 рокі. Боровся за радянську владу і воював проти Української Держави й Української Народної Республіки.

Демонтаж радянських пам’ятників

Нагадаємо, що 15 листопада у Києві демонтували монумент російському поету Олександру Пушкіну, який знаходився біля входу до однойменного парку на Берестейській площі.

Рішення про видалення монумента було ухвалено Кабінетом міністрів України 10 листопада.

4 листопада у Києві почали демонтаж радянської зірки з обеліска на честь міста-героя Києва на Галицькій площі (колишня площа Перемоги), який встановили там 1982 року.

1 серпня у Києві з монумента "Батьківщина-Мати" зняли герб СРСР. Замість нього встановили тризуб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?