У Китаї масово скуповують пульти для розгону бабусь-танцівниць
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї масово скуповують пульти для розгону бабусь-танцівниць

У Китаї масово скуповують пульти для розгону бабусь-танцівниць
Джерело:  online.ua

Вкрай мало людей знають про те, що у бабусь в Китаї є вельми цікава традиція — літні жінки збираються великми групами на вулиці, щоб танцювати. Однак це, здавалось би, безневинне заняття уже встигло набриднути усій країні, яка постійно шукає нові способи боротьби з бабусями-танцівницями.

Джерело: Vice

В Китаї вигадали пульт для розгону бабусь-танцівниць

За словами місцевих журналістів, під час своїх танців бабусі вмикають гучну музику в Bluetooth-колонках. Китайські програмісти вирішили створити спеціальний пульт, який зможе ці колонки непомітно вимикати. Що важливо розуміти, це пристрій є звичайним інфрачервоним пультом дистанційного керування. Як тільки пульт з'явився на ринку - його почали масово розкуповувати.

Як стверджує 19-річний житель Китаю Хан Лей, який продає ці пульти, лише протягом одного вечора йому вдалося розігнати 36 груп, які танцювали на вулиці. Бабусі подумали, що їх колонки зламалися та йшли геть.

"Я відстоював справедливість. Повідомлення в поліцію не працюють. Вони можуть зупинитися тільки тоді, коли вирішать, що їхні динаміки не працюють", - каже молодик.

Він також розповів, що за 4 місяці встиг продати понад 20 тисяч таких пультів. Окрім того, наголошується, що на торговому майданчику Taobao подібні товари вже зібрали сотні позитивних відгуків. Вартість новинки сягає від 15 до 40 доларів.

Що відомо про китайських бабусь-танцівниць

Проблему з масовими вуличними танцями пенсіонерок ніхто не може вирішити уже декілька десятиліть поспіль. Китайські бабусі полюбляють збиратися на вулицях, у парках і дворах, танцюючи під гучну музику, яка заважає оточуючим.

З танцівницями намагалися боротися різними агресивними методами: обливали нечистотами, стріляли з пневматичної зброї та інші, однак літніх жінок це не зупинило. Пенсіонерки продовжують танцювати і сьогодні.

Боротися з явищем намагаються і на рівні влади: багато китайських міст запровадили нові правила боротьби з порушниками тиші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?