У Китаї почали чіпувати форму школярів
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї почали чіпувати форму школярів

У Китаї почали чіпувати форму школярів
Джерело:  online.ua

Початкова школа в Чжухаї, яка знаходиться на півдні КНР, неочікувано для всіх почала вбудовувати мікрочіпи в одяг школярів. За словами керівництва навчального закладу, це роблять для того, щоб вчителі та батьки мали можливість відстежити точне місце розташування дітей. Варто звернути увагу на те, що система також дозволяє спілкуватися зі школярами.

Джерело: France Info

 У Китаї почали чіпувати форму школярів - перші подробиці

"Тепер батьки можуть в режимі реального часу стежити, як довго вони знаходяться в їдальні або туалеті. Якщо ж учень потрапляє в "небезпечну зону", система відправляє попередження вчителям і батькам. Ця система також дозволяє їм спілкуватися з дітьми, оскільки чіп автоматично підключається до системи обміну повідомленнями", - йдеться в повідомленні.

Не можна не звернути увагу на те, що на таку ініціативу китайські громадяни відреагували неоднозначно. Більшість китайців переконана, що влада їхньої країни занадто далеко зайшла з системою електронного спостереження. Вони навіть зізнаються, що порівнюють це нововведення з електронним браслетом.

Що також важливо розуміти, останнім часом в КНР спалахує дедалі більше скандалів, пов'язаних з умовами навчання дітей, з випадками фізичного насильства, а також прогулюванням школярами занять.

"До слова, в Ізраїлі випустили розпорядження про заборону вчителям і вихователям садочків без сертифіката Green Pass навчати дітей і отримувати зарплату. Невакциновані педагоги також не можуть викладати дистанційно", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?