У Китаї заявили про викриття шпигуна ЦРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї заявили про викриття шпигуна ЦРУ

У Китаї заявили про викриття шпигуна ЦРУ
Джерело:  online.ua

Пекін заявив про викриття громадянина Китаю, якого підозрюють у шпигунстві на користь Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США.

Джерело: Reuters

Китай заявив про викриття шпигуна США

Про це повідомляє міністерство державної безпеки Китаю.

Громадянин Китаю на прізвище Цзен, який працював у військово-промисловій групі, був завербований агентом ЦРУ в Італії, - йдеться в заяві міністерства.

Цзен був відправлений до Італії військово-промисловою групою для подальших досліджень і знайомства з агентом ЦРУ.

За словами міністерства, завдяки званим вечерям, прогулянкам і поїздкам в оперу між ними зав’язалися «тісні» стосунки, і Цзен поступово став «психологічно залежним» від агента ЦРУ.

Згідно із заявою, після того, як вдалося «похитнути» політичну позицію Цзена, агент ЦРУ запитав у нього конфіденційну інформацію про китайську армію. Коли саме відбувалися події, не повідомляється.

У заяві не вказується стать Цзена, але йдеться, що людина народилася в 1971 році, а ймовірного агента ЦРУ звали Сет.

Повідомляється, що Цзен підписав угоду про шпигунство зі США і пройшов навчання перед поверненням до Китаю.

Агент ЦРУ нібито пообіцяв величезну суму грошей і імміграцію до США для родини Цзена в обмін на інформацію, повідомило міністерство.

Після повернення до Китаю Цзен неодноразово надавав «основні» розвіддані та вкладав кошти на ці зусилля, йдеться в повідомленні.

Загострення відносин між Китаєм та США

Reuters повідомляє, що в останні роки американо-китайські відносини загострилися через низку питань, серед яких національна безпека.

Вашингтон звинуватив Пекін у шпигунстві та кібератаках, Китай відкинув це звинувачення. Китай також оголосив, що знаходиться під загрозою з боку шпигунів.

На початку серпня Китай в ім’я національної безпеки закликав своїх громадян брати участь у контррозвідувальній роботі після розширення закону про боротьбу зі шпигунством у липні. Це викликало стурбованість у Сполучених Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?