У китайських кажанів виявили нові коронавіруси, близькі до SARS-CoV
Категорія
Світ
Дата публікації

У китайських кажанів виявили нові коронавіруси, близькі до SARS-CoV

У китайських кажанів виявили нові коронавіруси, близькі до SARS-CoV
Джерело:  online.ua

Команда китайських фахівців оголосила про виявлення нових різноманітних коронавірусів в організмах кажанів за підсумками відповідного дослідження.

Джерело: CNN

За оприлюдненими подробицями, принаймні один з виявлених вірусів оцінили як дуже близький до SARS-CoV-2, який провокує хворобу COVID-19 і став причиною глобальної епідемії.

Згідно з уточненням експерта Вейфена Ши з Університету Шаньдуна, разом з колегами вони зібрали зразки в невеликих лісових кажанів, що мешкають на території провінції Юньнань на південному заході КНР. Цей процес тривав з травня 2019 та листопад 2020 року.

“Загалом ми зібрали 24 нові геноми коронавірусу з різних видів кажанів, у тому числі чотири коронавіруси, подібні до SARS-CoV-2”, - говориться у науковій публікації китайських фахівців.

Вчені відзначили, один з нових виявлених зразків - елемент під назвою RpYN06. Його знайшли в одного з представників виду підковоподібного кажана та він генетично схожий на SARS-CoV-2.

Перш за все це вказує на спроможність пов’язаних із сьогоденною пандемією вірусів циркулювати серед різних популяцій кажанів.

Пандемія коронавірусу

Перші повідомлення про невідомий раніше вірус, випадки якого масово реєстрували у китайській провінції Ухань, з’явилися взимку 2020 року. Вже на початку весни перші подібні інциденти сталися майже в усіх країнах світу.

Безпосередньо в Україні у другій половині березня 2020 року ввели повноцінний локдаун, який відзначився навіть блокуванням громадського транспорту.

Пандемія триває досі, навіть майже після півроку від свого початку. Більшість населення Землі продовжує залишатися невакцинованим. Найбільш значні темпи імунізації різноманітними препаратами передбачувано в розвинених країнах - західній частині Євросоюзу, Великій Британії, Сполучених Штатах тощо.

Станом на 11 червня у світі від початку пандемії виявили понад 175 мільйонів інцидентів із захворюваннями на COVID-19. До смертельних наслідків призвели з них понад 3,7 мільйона випадків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?