У КМДА знову проводять обшуки — відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

У КМДА знову проводять обшуки — відома причина

У КМДА знову проводять обшуки — відома причина
Джерело:  online.ua

10 вересня офіційно стало відомо, що прокуратура з поліцією влаштували обшуки в апараті Київської адміністрації. Згідно з останніми даними, обшуки тривають у справі про облаштування скверу на земельній ділянці, яка раніше була передана РНБО під будівництво житлового будинку.

Джерело:  сайт КМДА  з посиланням на заяву очільника апарату міськадміністрації Дмитра Загуменного

У КМДА знову обшуки через землю

"Ситуація з візитом правоохоронців для мене видається дуже дивною. Ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва. Однак у 2019 році було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО", - наголосив Дмитро Загуменний.

Як стверджує посадовець, мешканці Шевченківського району вимагали, щоб на цій ділянці, де утворився стихійний смітник, облаштували сквер. Загуменний також звернув увагу на те, що наразі територію привели до ладу.

За словами чиновника, необхідності в обшуках не було, оскільки, мовляв, КМДА "завжди добровільно на запити правоохоронців" надає всі необхідні матеріали.

Дмитро Загуменний також додав, що нині апарат активно співпрацює із правоохоронцями, надаючи усю необхідну інформацію та документи.

"Постійні обшуки у КМДА розцінюють як системний тиск на міську владу та спроби дестабілізації її роботи",- підкреслив посадовець.

Як уже згадувалося раніше, 9 версня у КМДА також відбулися обшуки. Відомо, що представники правоохоронних органів викрили факти зловживання службовим становищем посадовцями КМДА при передачі у користування приватному товариству земельних ділянок та приміщення комунальної власності у центрі Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?