У Конгресі США обрали нового кандидата на посаду спікера Палати представників
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США обрали нового кандидата на посаду спікера Палати представників

Том Еммер
Джерело:  CNN

Новим кандидатом на посаду спікера Палати представників Конгресу США став член Республіканської партії Том Еммер, який підтримує збереження військової та фінансової підтримки України. 

Що відомо про нового кандидата на посаду спікера Палати представників

За інформацією журналістів видання, Том Еммер від Міннесоти виявився останнім кандидатом на посаду спікера Палати представників серед 7 інших республіканців, яких він переміг за результатами таємного голосування.

Еммер переміг групу з семи інших республіканців, щоб отримати номінацію. Однак ще невідомо, чи матиме він необхідні голоси в Палаті представників, щоб обійняти посаду.

Республіканець переміг у п’ятому раунді голосування, з рахунком:

  • Еммер - 117;

  • Конгресмен Майк Джонсон з Луїзіани - 97;

  • Інші - 5;

Проте загальна кількість голосів Еммер все ще не досягає 217, необхідних для того, щоб виграти пост спікера в Палаті представників.

Чи підтримує Еммер Україну

Еммер був вперше обраний до Конгресу в 2014 році, а на початку цього року став членом більшості. Еммер неодноразово відзначався проукраїнською позицією, а також підтримував ініціативи націлені на підтримку України.

Однак, кандидатуру Еммера може не підтримати радикальне крило Республіканської партії - так звані трампісти. Мова про прихильників 45-го президента США Дональда Трампа, проти якого неодноразово виступав Еммер.

Надалі долю Еммера буде визначати голосування в Палаті представників США. Попереднього кандидата - Джима Джордана - намагалися обрати тричі, але республіканці так і не дійшли згоди. Тому було вирішено обрати нового кандидата.

62-річний Том Еммер обіймає третю за впливовістю у фракції посаду "батога", відповідаючи за партійну дисципліну під час голосування в Палаті представників. До обрання в Конгрес у 2015 році він очолював Національний республіканський конгресовий комітет, який допомагає конгресменам у виборних кампаніях.

Еммер вважається мейнстримним республіканцем, наближеним до колишнього спікера Кевіна Маккарті.

Він також голосував за затвердження результати виборів президента США 2020 року, який Дональд Трамп і самі трампісти відкидають.

Він голосував за всі ініціативи Конгресу щодо підтримки України й проти її скорочення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?