У Конгресі США знову обрали нового кандидата на посаду спікера. Він є прихильником Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США знову обрали нового кандидата на посаду спікера. Він є прихильником Трампа

Конгрес США
Джерело:  CNN

Республіканська партія Палати представників обрала четвертого кандидата на посаду спікера - Майка Джонсона з Луїзіани. Попереднього кандидата Тома Еммера з Міннесоти розкритикував експрезидент Дональд Трамп.

Новий кандидат на посаду спікера Конгресу

CNN пише, що поки Майку Джонсону не вистачає 217 голосів, необхідних для перемоги. Це означає, що республіканці досі не наблизилися до обрання нового спікера через три тижні після усунення Кевіна Маккарті.

24 жовтня республіканці проголосували за обрання представника Міннесоти Тома Еммера кандидатом у спікери, але Еммер вибув через кілька годин через жорсткий опір республіканців-трампістів та серйозну критику з боку колишнього президента Дональда Трампа.

Джонсон оголосив, що повний склад Палати представників голосуватиме за спікера вже 25 жовтня.

Щоб обратися спікером кандидат повинен отримати 217 голосів. Наразі незрозуміло, чи зможе будь-який республіканець отримати ці голоси.

Поки спікера не обрано, робота Палата представників залишається паралізованою.

Чи підтримує Майкл Джонсон Україну

Правозахисна група «Республіканці за Україну» оцінила підтримку Джонсоном України на «F», тобто як дуже низьку.

З усіх голосувань за підтримку України, він підтримав лише Акт про ленд-ліз.

У травні 2022 року він зокрема проголосував проти виділення Україні 40 млрд доларів допомоги.

Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли на нашому кордоні панує хаос, американські матері намагаються знайти дитячі суміші, ціни на бензин рекордно високі, а американські сім’ї намагаються звести кінці з кінцями, не маючи достатнього контролю над тим, куди гроші підуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?