У Конгресі США оцінили ймовірність надання Україні винищувачів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Конгресі США оцінили ймовірність надання Україні винищувачів

У Конгресі США оцінили ймовірність надання Україні винищувачів
Джерело:  online.ua

Як стверджує сенатор-республіканець Джим Ріш, особисто він підтримує надання Україні винищувачів західних моделей, однак, за його словами, серед членів Конгресу поки все ж немає більшості для ухвалення цього рішення.

Джерело: "Європейська правда"

Сенатор-республіканець оцінив шанси надання Україні винищувачів

Джим Ріш звертає увагу США та міжнародної спільноти на те, що контроль у повітрі вкрай важливий Україні для перемоги у війні.

Я, напевно, представляю групу найбільш рішучих (у Конгресі США - ред.). Зокрема, я вважаю, що важливо надати Україні винищувачі та навчити ваших пілотів. Хтось каже: "О ні, це призведе до ескалації". Але слухайте, коли ми воювали у В’єтнамі та Кореї, то росіяни постачали як літаки, так і пілотів для наших противників! Настав час для США відповісти їм тим самим. Я абсолютно готовий проголосувати за такий крок. Я зустрічався з українськими пілотами і вважаю, що вони можуть використовувати F-16. Так, потрібно певне навчання, але немає серйозних проблем, - озвучив свою думку з цього приводу американський політик.

Джим Ріш не приховує від журналістів та громадскості, що підтримки більшості для ухвалення цього довгоочікувано рішення немає, як і щодо надання комплексів Patriot.

На переконання сенатора, у найближчій перспективі українській владі потрібно робити все можливе, щоб отримати більшу кількість NASAMS.

Ці комплекси довели свою ефективність у закритті неба. За їхнього достатнього постачання, по суті, можна буде закрити небо, не задіюючи винищувачі. Використовуйте NASAMS, і на додаток "Стінгери", які вже непогано зарекомендували себе як допомога у закритті неба, - наголосив Джим Ріш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?