У космос запустять ракету з малюнком 8-річної українки — дивитись онлайн
Категорія
Технології
Дата публікації

У космос запустять ракету з малюнком 8-річної українки — дивитись онлайн

У космос запустять ракету з малюнком 8-річної українки — дивитись онлайн
Джерело:  online.ua

Європейська місія Jupiter Icy Moons Explorer 13 квітня запуститься до найбільшої планети сонячної системи – Юпітера. На французькій ракеті “Ariane-5” зображено малюнок 8-річної жительки України.

Джерело: Житомирська ОВА, Space

У космос полетить ракета з малюнком українки

У Житомирській ОВА повідомили, що вже сьогодні, 13 квітня, в космічний простір підніметься французька ракета із малюнком жительки Житомирщини.

Повідомляється, що ракета “Ariane 5” повністю готова до запуску місії Juice, запланованого на 13 квітня 2023 року з європейського космодрому в Французькій Гвіані.

Фото:  t.me/zhytomyrmilitaryadministration

На ракеті нанесений малюнок 8-річної жительки Житомирщини Ярини Закалюжної.

У 2021 році проводився міжнародний конкурс малюнків Європейського космічного агентства. Участь у змаганні узяли понад 2600 дітей з 63 країн світу, проте перемогу здобула саме Ярина.

На малюнку зображена планета Земля, яка передає Юпітеру корабель, що буде її вивчати, а супутники із захопленням спостерігають за польотом.

Наразі одна із мрій дівчинки – дочекатися завершення польоту, який триватиме до 2031 року та очікувати прибуття на Землю, з нагоди свого 18-го дня народження, – йдеться в повідомленні.

Запуск європейської місії JUICE на Юпітер

Європейська місія Jupiter Icy Moons Explorer збирається запустити свою 8-річну місію до найбільшої планети Сонячної системи 13 квітня.

Космічний корабель, призначений для дослідження трьох із чотирьох головних супутників Юпітера, вирушить у свою подорож на європейській ракеті “Ariane-5” з європейського космодрому в Куру, Французька Гвіана. Запуск стане передостаннім польотом “Ariane-5”, який незабаром буде виведений з експлуатації після більш ніж 30 років використання.

Повідомляється, що ракета “Ariane-5” матиме лише одну секунду, щоб злетіти.

Ракета буде запущена 13 квітня о 15:15 за Київським часом.

Спостерігати за подією в прямому ефірі можна буде через Space.com.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?