У Кремлі погрозливо натякнули на утиски російськомовних у країні ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремлі погрозливо натякнули на утиски російськомовних у країні ЄС

У Кремлі погрозливо натякнули на утиски російськомовних у країні ЄС
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна у четвер, 20 травня, виступив з погрозливими натяками про нібито утиски російськомовного населення на території Естонії.

Джерело: ТАСС

За словами речниці МЗС РФ Марії Захарової, нібито становище таких громадян у балтійській державі “продовжує стрімко погіршуватися”.

“38% неестонців відчувають себе в Естонії "людьми другого сорту". До 70% осіб з цільової групи вважають, що вони ніяк не здатні вплинути на розвиток суспільства і держави, ще 73% - що їх кар'єрні перспективи свідомо гірше, ніж у етнічних естонців. З жалем змушені констатувати: ігнорування Таллінном своїх міжнародних зобов'язань в галузі прав людини триває”, - стверджують у дипломатичному відомстві.

Захарова наголосила, що в Естонії нібито зберігається тенденція між соціально-економічним становищем людини та її національно-мовної приналежності.

У Кремлі прямо звинуватили Естонію в проведенні “примусової естонізації” та заявили про провал державної інтеграційної реформи.

“Жорсткі оцінки масового безгромадянства, а також освітньої та мовної політики естонської влади дали Європейська комісія по боротьбі з расизмом і нетерпимістю й правозахисна організація Human Rights Watch. Правозахисна організація Amnesty International розцінила Мовну інспекцію як "каральний орган", зазначивши, що її діяльність вступає в суперечність із загальновизнаними нормами, закріпленими у Загальній декларації прав людини ООН”, - стверджують у міністерстві.

Водночас безпосередньо в Росії попри міжконфесіональний та міжетнічний статус населення в цілому єдиною державною мовою, якою ведуться всі офіційні процеси є російська.

Неодноразово в РФ спалахували суспільно-політичні скандали, пов’язані з утисками інших меншинних мов. Останніми роками такі інциденти трапилися в Республіці Татарстан, де у школах суворо обмежили викладання предметів татарською.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?