У Криму окупанти масово будують захисні споруди — супутникові фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Криму окупанти масово будують захисні споруди — супутникові фото

У Криму окупанти масово будують захисні споруди — супутникові фото
Джерело:  online.ua

Наразі російські військові активно займаються підготовкою до захисту території тимчасово окупованого Криму. За останній період було помічено значну кількість нових захисних споруд, що були зведені у цьому регіоні.

Джерело: "Схеми"

У Криму окупанти масово будують захисні споруди

За даними видання "Схема" та проекту Крим. Реалії було проведено аналіз недавніх супутникових знімків територій Криму, на яких виявлено нові захисні споруди, зведені з початку 2023 року. Це може зазначати, що російські військові активно готуються до можливого наступу з боку Збройних сил України.

За останніми даними, на території Криму було влаштовано подвійну лінію окопів у районі російського пункту пропуску "Вірменськ" і Перекопського валу. У районі Чонгара, біля села Тургенево, помічено розгалужену систему фортифікацій уздовж траси Е-105 та біля озера Сиваш.

Крім того, за Перекопським перешийком, углиб півострова, створюються нові лінії оборони з двох сторін траси Е-97 та біля села Філатівка.

У районі села Ішунь на дорозі у бік села Воронцовка було замінено лісосмуги на окопи. На пляжах біля Євпаторії було прорито щонайменше 7 кілометрів окопів. Керченський острів відрізаний оборонними спорудами, а біля села Батальне помічені нові окопи та капонір для техніки вздовж траси Е-97.

Чого бояться кримчани з приводу деокупації півострова

Таміла Ташева зазначила, що дуже багато жителів Криму бояться, що Україна повернеться і каратиме всіх поспіль, тож кримчани мають боятися. Вона пояснила, що це один із міфів пропаганди.

Ми присягатимемо до відповідальності лише тих, хто вчинив масштабні злочини, зокрема чиновників, — зазначила Ташева.

Інший пункт російської пропаганди, яким лякають кримчан, це те, що Україна депортуватиме місцевих жителів.

Це теж неправда, тому що не кримчан, а російських громадян, які незаконно проживають на території Криму з 2014 року, – пояснила речниця президента України в Автономній Республіці Крим.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?