У Лимані на місці масового поховання ексгумували перші 20 тіл
Категорія
Україна
Дата публікації

У Лимані на місці масового поховання ексгумували перші 20 тіл

У Лимані на місці масового поховання ексгумували перші 20 тіл
Джерело:  online.ua

У Лимані на Донеччині почалася ексгумація загиблих. Розкопки тривають на двох локаціях: за попередньою інформацією, в одній поховано близько 200 цивільних, інша є братською могилою військовослужбовців ЗСУ. Серед жертв є діти.

Джерело: Нацполіція

Поліція почала ексгумацію тіл у Лимані

Інформацію про масове захоронення в Лимані правоохоронці отримали від місцевих жителів.

Цивільних поховано в одиночних могилах, військових – у траншеї завдовжки 40 метрів.

За словами свідка, він поховав тут за наказом російських загарбників близько 20 українських захисників. Серед загиблих також є родина з двома маленькими дітьми.

На деяких могилах є таблички з даними померлих, інші – безіменні. Проте в кожному випадку поліція відбирає біологічні зразки та призначає експертизу для ідентифікації загиблих і встановлення причин їхньої смерті. Роботу ускладнює те, що більшість тіл у стані змін, є пакет, в якому тільки кістки.

На місці розкопок працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та судмедексперти спільно з прокуратурою. У перші дні було піднято 20 тіл цивільних і військовослужбовців ЗСУ.

У Нацполіції повідомляють, що з 29 вересня поліція виявила у звільнених населених пунктах Донеччини 87 тіл, із них уже ідентифіковано 38 цивільних мешканців.

За попередніми оцінками, більшість людей загинули внаслідок осколкових поранень або з природних причин.

Є загиблі з вогнепальними ушкодженнями. Так, за попередньою інформацією, росіяни розстріляли чоловіка в Святогірську.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?