У Лівані відомий політик публічно принизив українських жінок
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лівані відомий політик публічно принизив українських жінок

У Лівані відомий політик публічно принизив українських жінок
Джерело:  online.ua

В Лівані розгорівся гучний скандал після того, як відомий політик та колишній міністр екології країни Віам Ваххаб порівняв українок та росіянок з жінками легкої поведінки. Він потрапив під шквал критики з боку співвітчизників після того, як зробив свою неоднозначну заяву. Варто зазначити, що Україна теж почала вимагати офіційних вибачень.

Джерело: Alquds Alarabi Newspaper

У Лівані політик порівняв українок з жінками легкої поведінки

Ваххаб, який є лідером політичної сили "Аль Таухід Аль Арабі", виступив у прямому ефірі в ранковому шоу, під час якого він публічно принизив українських та російських жінок.

За словами політика, колись він запитав президента Мішеля Ауна про природу Лівану як країни.

"Я сказав йому, якщо ми є країною проституції, дозвольте нам ввести 10 тисяч російських або українських жінок", - неочікувано для всіх заявив Віам Ваххаб.

Він також додав, що Аун після його слів "розсміявся". Ця заява колишнього міністра спровокувала справжню хвилю критики в соціальних мережах.

Представники партії Ваххаба почали виправдовуватися, що він мав на увазі лише красу жінок. За словами членів "Аль Таухід Аль Арабі", їхнього лідера неправильно зрозуміли. Мовляв, політик мав на увазі красу жінок з України та Росії, а не щось інше. Вони також додали, що українок та росіянок завжди вважали першокласними жінками, адже вони обіймали вищі посади у держустановах, армії та суспільстві.

"Ми цінуємо боротьбу російських жінок протягом усієї історії перед обличчям нацистської окупації, що призвела до воєн, які Росія вела в Сирії і в світовому масштабі", – кажуть представники політичної сили.

Україна після таких неоднозначних заяв також зажадала вибачень. Посольство України в Лівані жорстко розкритикувало слова Ваххаба і приниження ним гідності українок. Дипломати хочуть, щоб політик публічно вибачився перед українськими жінками.

Звернення дипломатів (фото - посольство України в Лівані)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?