У Лукашенка заявили про фінальну стадію узгодження інтеграції з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка заявили про фінальну стадію узгодження інтеграції з РФ

У Лукашенка заявили про фінальну стадію узгодження інтеграції з РФ
Джерело:  online.ua

1 червня прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко після заврешення наради з білоруським диктатором Олександром Лукашенком офіційно повідомив про фінішну пряму узгодження інтеграції з Росією.

Джерело: білоруське держвидання "СБ.Беларусь сегодня"

Команда Лукашенка стверджує, що на "фініші" узгодження інтеграції з РФ

"Фактично ми виходимо на фінішну пряму за погодженням всіх союзних програм, які охоплюють побудову єдиного економічного простору двох країн для того, щоб забезпечити рівні умови роботи суб'єктів господарювання Білорусі та Росії. В цілому ці підходи підтримані, і нам залишилося дошліфувати трохи питань з тим, щоб не пізніше літа завершити всю роботу і внести главам держав підготовлені рішення з цього приводу", - заявив прем'єр-міністр Білорусі.

Як стверджує Роман Головченко, не йдеться про будь-які збитки політичному або економічному суверенітету їхньої держави.

"Ми вибудовуємо нову модель відносин в рамках єдиного економічного простору, щоб створити не просто рівні умови, а нові моделі економік, які повинні розвиватися синхронно", - додав член команди Олександра Лукашенка.

Путін і Лукашенко ще в лютому намагалися прискорити інтеграцію Росії та Білорусі

Очільник Кремля Володимир Путін та нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко ще в лютому 2021 році робили усе можливе, щоб прискорити інтеграцію двох країн, навіть попри те, що між Мінськом і Москвою було багато суперечок щодо цього процесу.

Їхні перемовини відбулися в Сочі 22 лютого з метою пришвидшення підписання угоди. Крім того, на порядку денному стояли кредити — Лукашенко просив російського колегу виплатити 3 млрд доларів з коштів, виділених російським урядом на будівництво Білоруської АЕС.

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей ще тоді запевняв, що Лукашенко не проситиме будь-якої допомоги у Путіна, але питання фінансово-кредитного взаємодії пов’язане з прискоренням інтеграції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?