У мережі опублікували схеми бункера Путіна у Геленджику — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У мережі опублікували схеми бункера Путіна у Геленджику — фото

У мережі опублікували схеми бункера Путіна у Геленджику — фото
Джерело:  online.ua

Журналістам видання The Business Insider вдалося знайти схеми та креслення підземної частини "палацу російського диктатора Володимира Путіна" у Геленджику, який знаходиться у Краснодарському краї РФ.

Джерело:  The Business Insider

Що стало відомо про бункер Путіна у Геленджику

За словами редакції видання, документи були опубліковані на сайті проєктної компанії "Метростиль" як приклад виконаних робіт на початку 2010-х років і перебували у відкритому доступі щонайменше до 2016 року.

Журналісти звертають увагу на те, що об’єкт мав назву "комплекс підземних споруд для пансіонату в місті Геленджик Краснодарського краю".

Фото — businessinsider.com

На схемах можна побачити два складні тунелі, що пролягають під палацовим комплексом.

Окрім того, вказано, що палац і підземні споруди з’єднані ліфтом, який спускаєтеся на глибину приблизно 50 м.

Як вдалося дізнатися розслідувачам, тунелі добре укріплені, і в них є все необхідне для життя − достатня кількість прісної води, вентиляція, розгалужена мережа кабелів, щоб підтримувати життєдіяльність VIP-персон протягом декількох днів або тижнів поспіль.

Фото — businessinsider.com

Не можна також не звернути увагу на те, що тунелі знаходяться на різних рівнях.

Вони мають довжину 40 і 60 м та ширину 6 м, створюючи таким чином близько 6 500 квадратних футів потенційного житлового простору, який має ознаки вибухозахищеності.

За словами інженера-будівельника Тадеуша Габришевського, який уважно проаналізував наявні схеми, їх створювали конкретно для виживання.

Фото — businessinsider.com

Ця тунельна система має все для безпеки. Тут є протипожежна система. Є вода, є каналізація. Це призначено для того, щоб хтось міг вижити або втекти, - пояснив експерт.

Навіщо Путіну такий бункер

Що важливо розуміти, очільник Кремля наказав збудувати подібну споруду, оскільки уже в 2010 році замислювався про найгірші сценарії розвитку подій.

Як стверджують журналісти, їх найсильніше шокували 16 кабельних стійок, кожна шириною близько фута, вмурованих у стіну нижнього тунелю.

За їхніми словами, стійки призначені для кабелів-"каналів", які можуть нести електрику, освітлення, мідний дріт і оптоволоконний кабель, необхідний для командного пункту.

Фото — businessinsider.com

На переконання Габришевського, це може бути своєрідна резервна система для палацового комплексу. Він припускає, що тунелі − це не просто аварійні виходи, а, цілком можливо, аварійний спинний мозок усього бункеру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?