У Microsoft уточнили, за яких умов можна буде встановити Windows 11
Категорія
Технології
Дата публікації

У Microsoft уточнили, за яких умов можна буде встановити Windows 11

У Microsoft уточнили, за яких умов можна буде встановити Windows 11
Джерело:  online.ua

У компанії Microsoft на офіційному рівні підтвердили, що блокуватимуть сторонні спроби встановлення анонсованої операційної системи WIndows 11 на різні пристрої, які не відповідають мінімальним технічним вимогам.

Джерело: WindowsLatest

За оприлюдненими даними, наразі компанія випустила декілька попередніх збірок нової операційної системи - доступ до них мають виключно учасники інсайдерської програми.

Стабільну повноцінну версію Windows 11 передбачається випустити пізніше у 2021 році. Користувачі чинної “Десятки” зможуть повністю безоплатно перейти на нову версію.

Утім, така можливість буде доступна все ж таки не для всіх людей. Наприклад, це не зроблять володарі слабкіших за мінімальні вимоги комп’ютерів.

“Ми знаємо, що це недобре, що деякі не матимуть можливості встановити Windows 11, але важливо розуміти, що причина, з якою ми робимо це, полягає у тому, щоб пристрої були продуктивніші і безпечніші, ніж будь-коли раніше”, - наголосил у компанії.

Згідно з уточненням, Microsoft може визначити сумісність пристрою з новою системою завдяки даним телеметрії. Це своєю чергою призведе до появи у “Центрі оновлень” інформації про доступ до нової версії ОС.

Такий порядок не може бути обійдений з боку користувачів. У компанії відзначили, що такий крок зробили для безпеки володарів пристроїв, які не підходять до Windows 11.

Наразі мінімальні вимоги для оновлення виглядають наступним чином:
процесор 1 ГГц з двома ядрами або більше;

  • 4 ГБ оперативної пам'яті;

  • 64 ГБ внутрішнього сховища;

  • відеокарта з підтримкою DirectX 12 / WDDM 2.x;

  • наявність криптографічного модуля TPM 2;

  • активований Secure Boot.

Що відомо про Windows 11

Головним візуальним нововведенням для системи стало перенесення меню “Пуск” у центр панелі внизу екрана. Також Microsoft вирішила округлити всі “вікна”, що споріднює дизайн з ОС від Apple.

Інсайдери нещодавно з’ясували, що крім стандартних настільних Home і Pro у списку значиться Windows 11 Mixed Reality, однак водночас зникли версія для IoT-систем і LTSC-варіант, які компанія поставляла в попередніх ОС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?