У Мінфіні назвали три вимоги МВФ для траншу в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мінфіні назвали три вимоги МВФ для траншу в Україну

У Мінфіні назвали три вимоги МВФ для траншу в Україну
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерстві фінансів пояснили, що Міжнародний валютний фонд поставив українській стороні три чіткі вимоги, після виконання яких можна буде говорити про надання нового траншу.

Джерело: 24 канал

За словами міністра Сергія Марченка, перш за все говориться про відновлення роботи Національного антикорупційного бюро.

Інша вимога торкається функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції. Її роботу також українській владі необхідно розблокувати - перш за все головні претензії стосуються кримінальною відповідальністю за неправдиві дані у деклараціях та невчасне їх подання.

Третій момент, на який звернули увагу в МВФ - це особливості функціонування Вищої ради правосуддя. Наразі повноцінна редакція законопроєкту з цього приводу вже узгоджена, цей документ проходить розгляд парламентського комітету, який спрямує йог она голосування нардепів Верховної Ради.

“Водночас щодо НАБУ – складніше. Зараз тривають перемовини щодо конфігурації комісії по відбору голови НАБУ. Це все, що я можу сказати. Я думаю, що є велика ймовірність того, що ці домовленості будуть досягнуті, тому нічого нездійсненного немає”, - пояснив Марченко.

Голова Мінфіну зауважив, що його відомство займається закриттям критичних потреб фінансування, запозичує на внутрішньому та зовнішньому ринках та перевиконуючи доходи бюджету.

Кримінал за брехню в деклараціях

Історія відповідних змін у законодавстві довготривала та складна. Нещодавно президент Володимир Зеленський особисто ветував законопроєкт, який ухвалили в Раді та звинуватив нардепів у внесенні в нього змін, що залишають лазівку для порушників.

Проєкт спрямують на перегляд, який може прибрати суперечливі норми.

“Відповідно до поправок, такі об’єкти зазначаються у декларації, якщо члени сім’ї декларанта подали йому відповідну інформацію. Таким чином декларанта можна притягнути до кримінальної відповідальності лише за недостовірне декларування об’єктів, про які йому надали відомості члени родини”, - додали в ОП.

Утім, порушник може завжди послатися на відсутність даних від родичів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?