У МОН пояснили, що буде далі зі скандальною дисертацією Киви
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОН пояснили, що буде далі зі скандальною дисертацією Киви

У МОН пояснили, що буде далі зі скандальною дисертацією Киви
Джерело:  online.ua

Міністерство освіти і науки проведе експертизу дисертації народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви. Документального підтвердження факту успішного захисту наукової роботи надерпом відомство ще не отримувало.

Джерело: Liga

У відомстві уточнили, що атестаційна справа "здобувача наукового ступеня" Киви вчена рада має направити в МОН протягом місяця. Після цього буде проведена експертиза роботи.

"Якщо під час проведення експертизи дисертації встановлено порушення спеціалізованою вченою радою вимог нормативно-правових актів з питань атестації наукових кадрів, то МОН скасовує рішення ради про присудження наукового ступеня і вживає заходів", - підкреслили в МОН.

Ківа став кандидатом наук - що відомо

26 квітня народний депутат від проросійської політичної сили "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію на тему "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)". 13 членів Наукової ради одноголосно присвоїли йому ступінь кандидата наук, незважаючи на те, що Кива не зміг відповісти на деякі з запитань.

У Міністерстві освіти запевняють, що буде зібрана незалежна атестаційна комісія, яка перевірить наукову роботу Киви. У разі виявлення плагіату або недостатньої участі кандидата в написанні дисертації, голосування спеціалізованої вченої ради скасують, а саму раду, в разі підтвердження порушень, можуть навіть ліквідувати.

Журналісти вже проаналізували дисертацію Киви і виявили в ній ряд суттєвих недоліків, а також підроблені супровідні документи.

Українці обурені присудженням наукового ступеня Киви. Зокрема, Львівська обласна рада звернулася до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну з вимогою скасувати це рішення і зупинити "знущання над українською освітою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?