У МОЗ уточнили оновлені правила щодо масок в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ уточнили оновлені правила щодо масок в Україні

У МОЗ уточнили оновлені правила щодо масок в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали оновлені правила щодо використання захисних масок на масових заходах в Україні, яка нещодавно повністю перейшла у “зелену зону” адаптивного карантину.

Джерело: МОЗ

За офіційними даними, відповідно певним умовам маску можна не носити навіть на масових заходах. У цьому частково полягає послаблення карантинних обмежень, які узгодили на засіданні уряду в середу, 16 червня.

Зокрема, такі умови необхідні для дозволу на безмаскове перебування на масовому заході:
всі учасники мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу);

  • всі учасники мають негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу);

  • всі учасники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19

  • вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Карантин в Україні

Під час згаданого урядового засідання 16 червня було ухвалено рішення про продовження загального режиму обмежень, покликаних для стримування захворюваності на COVID-19.

Карантинний режим таким чином триватиме принаймні до 31 серпня 2021 року. Наразі чинний “зелений” рівень обмежень в усіх областях без виключення.

“В таких умовах у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму. Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників”, - додали в МОЗ.

В цілому карантинні обмеження чинні в Україні з березня 2020 року. З того часу суспільство вже пережило повноцінні локдауни з блокуванням громадського транспорту, а також кілька послаблень (за якими все одно йшли погіршення епідемічної ситуації).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?