В Україні продовжують карантин і вводять нові правила
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні продовжують карантин і вводять нові правила

В Україні продовжують карантин і вводять нові правила
Джерело:  online.ua

16 червня Кабмін продовжить карантин в Україні до 31 серпня. Але діяти він буде по новим, послабленим правилам. Влада обіцяє пом'якшити заборони для бізнесу та спростити подорожі українців за кордон.

Джерело: засідання Кабміну

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль констатував, що ситуація з коронавірусом в Україні покращилася, але треба бути готовими до всього. Тому уряд вирішив продовжити на все літо карантин, але з послабленням певних заходів.

"Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня, але в той же час ми послабимо певні заходи. Зокрема, поки у нас "зелений" рівень, то контроль самоізоляції фактично не проводитиметься", - анонсував Шмигаль.

Нові правила карантину на літо

У Кабміні вважають, що на літній період і поки ситуація з пандемією в країні стабілізувалася, українцям потрібно дати більше можливостей для відпочинку, роботи бізнесу та подорожей.

Нові правила карантину передбачають:

  • скасування вимоги щодо заповнювання залів - тепер проводити масові заходи в приміщеннях можна зі 100% наповненням;

  • повноцінне функціонування спортзалів;

  • спрощення процедуруи перетину кордону після повернення українців з літніх відпусток - контроль самоізоляції фактично не проводитиметься.

У дії залишаться тільки основні протиепідемічні обмеження:

  • обов'язкове носіння масок в громадських будівлях і в транспорті,

  • дотримання фізичної дистанції.

При цьому уряд попереджає, що якщо ж ситуація із захворюваністю на коронавірус в регіонах знову буде погіршуватися, то будуть вводитися заборони "жовтого", "помаранчевого" або "червоного" рівня карантинних обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?