У МЗС України зреагували на порівняння українців з "гарматним м’ясом"
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС України зреагували на порівняння українців з "гарматним м’ясом"

У МЗС України зреагували на порівняння українців з "гарматним м’ясом"
Джерело:  online.ua

Команда глави МЗС України Дмитра Кулеби назвала неприйнятною заяву конгресмена-республіканця Пола Госара, що поставив під сумнів доцільність підтримки України та порівняв українців із "гарматним м’ясом". Про це повідомив речник українського міністерства Олег Ніколенко.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олега Ніколенка

Україна обурена заявами конгресмена Пола Госара про українців

Порівняння українців із "гарматним м’ясом" з боку члена Конґресу США Пола Госара є абсолютно неприйнятним. США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати Путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії, - наголосив представник українського дипломатичного відомства.

Олег Ніколенко звернув увагу на те, що наближення виборів не повинно перетворювати політиків на відірваних від реальності популістів.

Вибори проходять, а міжнародний авторитет, підірваний маніпулятивними заявами про війну Росії проти України, залишається. Переконані, що висловлювання окремих конґресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США, - зазначив представник команди Дмитра Кулеби.

Що відомо про скандал навколо заяв конгресмена Пола Госара

Нещодавно американський конгресмен та трампіст Пол Госар публічно запросив українського лідера Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна до штату Арізона, який він представляє, з метою проведення "мирних переговорів".

Світ бачив достатньо смертей та руйнувань між Росією та Україною, але західні країни, схоже, байдуже ставляться до використання українців як гарматного м'яса та не зацікавлені у деескалації, - цинічно заяв Госар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?