У МЗС відкинули скандальні претензії Польщі щодо дискримінації
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС відкинули скандальні претензії Польщі щодо дискримінації

У МЗС відкинули скандальні претензії Польщі щодо дискримінації
Джерело:  online.ua

В МЗС України «категорично відкидають» твердження заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського вель Сенка про нібито «дискримінацію» поляків в Україні. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Джерело: Facebook  речника МЗС

«Твердження відносно становища польської спільноти в Україні є щонайменше некоректним. Воно вводить в оману наші суспільства, не відбиває реальний стан дружніх і партнерських відносин України та Польщі», – заявив він.

За його словами, воно "вводить в оману наші суспільства, не відображає реальний стан дружніх і партнерських відносин України та Польщі"

"Здивовані, що ця заява пролунала наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі і польської меншини в Україні. Комісія підтвердила взаєморозуміння і обопільну відкритість до конструктивного діалогу", - зауважив Ніколенко.

МЗС України закликає польську сторону утримуватися від політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами і кроками сторін задля зміцнення партнерства України і Польщі у різних сферах.

Ніколенко відреагував на слова заступника глави МЗС Польщі Шимона Шинковського вель Сенка, який заявив, що поляки в Україні зазнають дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова.

Шинковський вель Сенк сказав, що становище поляків в Україні змінюється в гірший бік, і це відбувається як через об’єктивні, так і через суб'єктивні чинники

Офіційний Київ закликав польську сторону утримуватися від політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами і кроками сторін задля зміцнення партнерства України і Польщі у різних сферах.

Інші претензії польської влади до України

Сучасна польська влада не вперше різко коментує ситуацію в Україні. Найчастіше закиди стосуються історичних подій, пов'язаних з Волинською трагедією. Українські історики характеризують її як — обопільні етнічні чистки, які здійснювали Українська повстанська армія та польська армія Крайова. У Польщі всю провину у кровопролитній ситуації скидають на українських повстанців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?