У Нафтогазі розкрили умови зниження цін на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі розкрили умови зниження цін на газ

У Нафтогазі розкрили умови зниження цін на газ
Джерело:  online.ua

Новий голова НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко оголосив про формування умов, які зумовлюють зниження цін на блакитне паливо в Україні.

Джерело: Укрінформ

За словами нового керівника установи, йдеться про рішення ринкові та економічно обґрунтовані. Завдання компанії полягає в тому, щоби стимулювати власний український газовидобуток, а відповідну ініціативу запропонують АТ “Укргазвидобування”.

“Також працюватимемо над тим, щоб увесь ланцюжок надходження газу власного видобутку до українських споживачів був максимально спрощеним і прозорим, щоб не було зайвих посередників і надбудов. В такий спосіб і формуватимуться умови для того, щоб економічно обґрунтована ціна була якомога нижчою”, - наголосив Вітренко.

Серед завдань новий голова “Нафтогазу” також згадав необхідність використання всіх юридичних можливостей для того, щоб не допустити панування російського “Газпрому” на східному та центральному європейському ринку. Саме в цих регіонах Україна наразі купує газові ресурси.

“Щоб і на цьому ринку рівень цін був нижчим. А це залежить від того, чи дасть Газпром європейським покупцям російського газу перенести точки передачі палива на українсько-російський кордон. Це залежить від того, чи розблокує Газпром експорт газу з Центральної Азії.

Відповідно, більше ресурсу надходитиме на європейський ринок. Це для України добре, адже вона отримає більше доходів від транзиту. До того ж, на європейському ринку сформується нижча, вигідніша для нас ціна”, - вважає Вітренко.

Призначення Вітренка в Нафтогаз

Напередодні у середу, 28 квітня, попереднього керівника компанії Андрія Коболєва раптово та без жодного анонсу звільнили. Він пізніше наголосив, що дізнався про факт власного усунення завдяки новинам.

Міжнародні партнери України тим часом резонансно відреагували на звільнення Коболєва. Представники G7 звернули увагу на важливість дотримання підходів корпоративного управління такими структурами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?