У НАТО оцінили ризик війни з РФ через військову підтримку України
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО оцінили ризик війни з РФ через військову підтримку України

У НАТО оцінили ризик війни з РФ через військову підтримку України
Джерело:  online.ua

Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер наголосив, що НАТО надає військово-політичну підтримку Україні та не перебуває при цьому у стані війни з РФ. 

Джерело:   ERR

НАТО не веде війну з РФ та підтримує Україну

Ні. НАТО не перебуває в стані війни з Росією. Я повинен заявити про це дуже чітко. Якби Росія напала на одну з наших держав-членів, було б цілком ясно, і ми намагаємося дати зрозуміти це Росії з максимальною ясністю, що ми захищатимемо кожну п'ядь території нашого союзника. Тоді буде конфлікт Росії та НАТО. Але до цього моменту НАТО не воює з Росією, - зазначив Бауер. 

Очільник Оборонного комітету Альянса наголосив, що вкрай важливо зберегти та захистити суверенітет та територіальну цілістність України. Та саме Україна має вирішувати долю розв'язаної Кремлем ганебної війни.

НАТО своїми діями підтримує Україну та невід'ємне право України захищатися від країни, яка на неї нападає. Так записано у Статуті ООН. Тому правомірно, що члени НАТО та ще понад 20 інших країн підтримують Україну. Підтримують усіма способами, якими можуть, - зазначив Бауер.

Зі свого боку очільник уряду Іспанії Педро Санчес нагадав, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін веде війну не лише з Україною, а з усіма цивілізованими європейськими країнами.

Він наголосив, що російський диктатор Володимир Путін використовує енергетику як інструмент війни, бо йому загрожують цінності ЄС.

Прем'єр Іспанії наполягає, що хоча Путін досяг успіху у підвищенні цін на енергоносії в Європі, змушуючи проводити масштабні ринкові інтервенції, щоб зменшити фінансові втрати домогосподарств та компаній, Москва насправді підштовхує ЄС до зближення.

Санчес вважає, що ЄС здобуває уроки з послідовних криз, що обрушилися на континент з 2008 року. Як останні приклади цієї тенденції іспанський прем'єр назвав угоди між урядами країн ЄС про об'єднання боргів, координацію інвестицій в оборону та відмову від російських енергоносіїв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?