У Неаполі за запитом Росії затримали режисера Одеської опери
Категорія
Політика
Дата публікації

У Неаполі за запитом Росії затримали режисера Одеської опери

У Неаполі за запитом Росії затримали режисера Одеської опери
Джерело:  online.ua

В Італії за запитом Росії про екстрадицію затримали режисера Одеської опери Євгена Лавренчука. Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що суд Неаполя обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: фейсбук-спільнота  Free Eugene Lavrenchuk

За сприяння генерального консульства Лавренчуку надали адвоката. Наразі консули та адвокат намагаються вияснити причин затримання в місцевих правоохоронних органах.

Нашого громадянина відвідав консул. Умови його тримання під вартою прийнятні, стан здоров‘я задовільний, – зазначив Ніколенко.

Можливу причину затримання називають у соцмережах. Йдеться про те, що (як зазначає російська сторона) перебуваючи кілька років тому в Росії, Лавренчук нібито скоїв фінансове кримінальне правопорушення.

Поки що Італія вивчає запит з Росії, твердих доказів причетності режисера до фінансових махінацій немає, але затримання відбулося. При цьому, як зазначають у спільноті Free Eugene Lavrenchuk, воно відбулося перед посадкою у Львів, коли чоловік перебував в згаданому італійському місті транзитом.

Від 17 грудня він у СІЗО, та за законами країни, його мають право утримувати там не довше 60 днів.

Затримання українського журналіста в анексованому Криму 

Нещодавно колишній політв'язень Росії, кримський режисер Олег Сенцов прокоментував лист до нього українського журналіста та фрілансера в анексованому Криму Владислава Єсипенка. Останнього утримують в СІЗО Сімферополя, окупаційна адміністрація звинувачує його в «незаконному виготовленні вибухових речовин» та «незаконному придбанні, збуті чи носінні зброї».

Коли отримуєш такого листа, то описати, що відбувається на душі, неможливо. Ти точно розумієш, як там Владу та іншим українським політв’язням, відчуваєш їх надію, але не знаєш чим допомогти, хоча і намагаєшся робити усе, що в твоїх силах, – зазнчив Сенцов.

Журналіст заперечує провину й стверджує, що оприлюднені російськими силовиками «свідчення» були отримані під тортурами. Йому загрожує до 18 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?