У Німеччині відповіли на чутки про шантаж Зеленського щодо перемовин з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині відповіли на чутки про шантаж Зеленського щодо перемовин з Путіним

У Німеччині відповіли на чутки про шантаж Зеленського щодо перемовин з Путіним
Джерело:  online.ua

Німецька влада відкидає звинувачення журналістів у тому, що ФРН, Франція та Велика Британія намагаються шантажем підштовхнути українського лідера Володимира Зеленського до переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

Джерело:  Tagesschau

Влада ФРН відреагувала на чутки про шантаж Зеленського

Представник уряду Німеччини стверджує, що дискусії щодо гарантій безпеки почалися серед союзників через кілька тижнів після початку війни.

Нового, конкретного статусу не було в останні місяці. На останній зустрічі канцлера Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона з українським главою держави Зеленським це питання не відігравало жодної ролі, - запевняє німецький політик.

Що відомо про скандал навколо оборонного пакту НАТО

Як вдалося дізнатися журналістам із The Wall Street Journal, лідери Німеччини, Франції та Британії Олаф Шольц, Еммануель Макрон та Ріші Сунак запропонували Володимиру Зеленському підписати договір про зближення з НАТО, який надасть Україні більший доступ до військової техніки блоку, а також передбачає відновлення мирних переговорів із Росією.

Що важливо розуміти, пропозиція нібито передбачає, що Україна та Альянс укладуть певну угоду про співпрацю – яка, однак, не буде означати членства в блоці, тоді як Україна все-таки буде зобов’язана розпочати мирні переговори з Москвою.

Під час зустрічі в Парижі на початку лютого президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц сказали Володимиру Зеленському, що йому потрібно почати розглядати можливість мирних переговорів з Москвою, - стверджує редакція видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?