У Німеччині визначилися з новим міністром оборони
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині визначилися з новим міністром оборони

У Німеччині визначилися з новим міністром оборони
Джерело:  online.ua

Новим федеральним міністром оборони Німеччини стане міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

Джерело: ARD

Хто такий Борис Пісторіус

62-річний юрист Борис Пісторіус був міністром внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року, і його третій термін на посаді почався кілька місяців тому.

До цього він був мером Оснабрюка з 2006 по 2013 рік.

За останні кілька років Пісторіус здобув репутацію досвідченого політика серед міністрів внутрішніх справ федерального уряду.

Spiegel зазначає, що Пісторіус вважається одним з найпопулярніших міністрів у Нижній Саксонії, також він має хороші зв'язки з органами безпеки і добре обізнаний з політикою щодо біженців.

ЗМІ зазначають, що першою зустріччю на посаді міністра для Пісторіуса стане знайомство з міністром оборони США Ллойдом Остіном в Берліні 20 січня. Тоді відбудеться чергова зустріч Рамштайн на підтримку України.

У новому офісі на Пісторіуса чекають величезні завдання. Стан німецького війська оцінюють, як жалюгідний, а з огляду на напад Росії на Україну необхідно терміново реструктуризувати Бундесвер.

Раніше Пісторіус виступив за конфіскування майна російських олігархів для відбудови України.

Також він Пісторіус заявляв, що канцлер Шольц "робить хорошу роботу, яка врешті-решт завжди виявляється правильною", коментуючи вагання Шольца щодо війни Росії проти України.

Пісторіус є наступником політика СДПН Крістін Ламбрехт, яка пішла у відставку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?