У Німеччині запустили виробництво САУ для українських військових
Категорія
Україна
Дата публікації

У Німеччині запустили виробництво САУ для українських військових

У Німеччині запустили виробництво САУ для українських військових
Джерело:  online.ua

Радник німецької компанії Kraus-Maffei Wegmann Ніколас Драммонд повідомив про початок виробництва САУ RCH-155 для потреб української армії у розв'язаній Кремлем війні. 

Джерело: Twitter-сторінка Ніколаса Драммонда

Що відомо про виробництво САУ RCH-155 у Німеччині для потреб ЗСУ 

Зазначається, що вартість укладеного контракту склала 216 млн євро. Відповідно до угоди, німецька компанія має виробити та передати Україні 18 САУ RCH-155.

Однак не варто чекати, що все це відбудеться найближчим часом.  Очікується, що постачання RCH-155 буде готове не раніше ніж через 30 місяців після укладання контракту – тобто у 2025 році.

Зі свого боку генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що російська окупаційна армія не має наміру припиняти війну проти України.

Ми повинні бути готові до довгого шляху, тому що, як ви помітили, Росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети - встановлення контролю над Україною, - підкреслив Столтенберг.

Генсек Альянсу наголосив, що попри успішні контрнаступальні дії ЗСУ протягом останніх кількох місяців, Кремль встиг провести мобілізацію в РФ та поповнити втрати.

За словами Столтенберга, наразі Україні гостра необхідна військова підтримка.

Він зауважив, що ймовірно ця війна закінчиться мирними переговорами, однак умови цих переговорів залежатимуть від співвідношення сил на полі бою.

Тому - якщо ми хочемо, щоб мирний договір закріплював положення, що Україна здобула перемогу як суверенна, незалежна, демократична держава Європи, ми повинні забезпечити Україні підтримку. У тому числі військову підтримку, тому що це єдиний спосіб переконати Росію сісти за стіл переговорів і визнати Україну як суверенну, незалежну державу Європи, - зауважив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?