У Нью-Йорку розпочався судовий процес щодо шахрайства родини Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нью-Йорку розпочався судовий процес щодо шахрайства родини Трампа

Дональд Трамп у суді
Джерело:  BBC

2 жовтня у Нью-Йорку розпочався процес про шахрайство сім'ї Трампа. У разі обвинувального вердикту їм загрожує величезний штраф у 250 млн доларів.

У Нью-Йорку розпочався процес про шахрайство сім'ї Трампа

2 жовтня у суді Манхеттена розпочався судовий процес, внаслідок якого по бізнес-імперії Дональда Трампа може бути завдано сильного удару. У разі обвинувального вердикту йому загрожує величезний штраф у 250 млн доларів та заборона на ведення бізнесу в штаті Нью-Йорк, де сконцентровано більшу частину активів колишнього президента США.

Початок нової справи проти Трампа дав цивільний позов, поданий прокуратурою штату Нью-Йорк. У ньому стверджується, що протягом багатьох років своєї підприємницької діяльності Трамп обманював банки та страхові компанії, завищуючи вартість своєї нерухомості на мільйони доларів.

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летісія Джеймс звинуватила Трампа, двох його дорослих синів та їхню корпорацію Trump Organization у тому, що вони завищили вартість своєї нерухомості більш ніж на 2 млрд доларів для потреб свого бізнесу.

Минулого тижня суддя штату Нью-Йорк Артур Енгорон виніс проміжне рішення щодо доведеності махінацій родини Трамп. У понеділок розпочався розгляд справи по суті.

 Кореспонденти повідомляють із зали суду, що у залі засідання зібралося дуже багато преси.

Біля будівлі суду в нижньому Манхеттені зібралися противники Трампа, які вимагають для нього адекватного покарання.

“У брехні є наслідки”, – написано на їхніх плакатах.

Біля будівлі суду також помічено невелику групу прихильників Дональда Трампа з руху MAGA (англійська абревіатура слогана «Вірній Америці колишня велич»).

На їхньому банері написано «Трамп чи смерть».

Трамп все заперечує

Трамп ще до суду назвав позов прокуратури черговим полюванням на відьом.

Це обман. Просто щоб ви знали: мої фінансові звіти є феноменальними, – сказав він журналістам перед тим, як увійти до зали суду.

На початку засідання генеральний прокурор Летісія Джеймс виклала суть звинувачення та обставини, на яких воно збудовано.

Мій посил простий. Не має значення, наскільки ти впливовий чи скільки в тебе грошей, — перед законом усі рівні, – сказала вона на завершення.

У проміжній ухвалі суду йдеться, зокрема, що для отримання більш вигідних умов позик та угод зі страховими компаніями Дональд Трамп:

  • в одному із фінансових звітів переоцінив свою резиденцію Мар-а-Лаго у Флориді на 2300%;

  • переоцінив свій пентхаус у вежі Trump Tower у Нью-Йорку, стверджуючи, що він утричі більший за його реальні розміри;

  • «абсурдно» стверджував, що розрахунки площі пентхауса — справа суб'єктивна, а тому «розбіжності таких масштабів, допущені забудовником щодо його особистої власності, де він проживав десятиліттями, можуть розглядатися виключно як шахрайство».

Трамп заявляє, що черговий судовий розгляд затіяний для того, щоб нашкодити йому у його передвиборчій кампанії. Але це розслідування почалося чотири з половиною роки тому, після того як колишній юрист Трампа Майкл Коен вперше оприлюднив бухгалтерські схеми Trump Organization.

 Повертаючись до суду після обідньої перерви, екс-президент ненадовго затримався біля журналістів.

Цього суддю треба позбавити адвокатського статусу. Йому не можна дозволити бути суддею, – заявив Трамп, продовжуючи свою улюблену лінію захисту.

Під час перерви він вкотре опублікував у своєму акаунті повідомлення, що процес над ним та його близькими за звинуваченням у шахрайстві є нічим іншим як «полюванням на відьом». Одним із доказів упередженого ставлення суду Дональд Трамп називав відсутність присяжних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?