У Новій Зеландії лікарі забули в животі породіллі інструмент розміром з тарілку
Категорія
Світ
Дата публікації

У Новій Зеландії лікарі забули в животі породіллі інструмент розміром з тарілку

У Новій Зеландії лікарі забули в животі породіллі інструмент розміром з тарілку
Джерело:  online.ua

У Новій Зеландії лікарі забули в животі породіллі хірургічний інструмент "розміром з обідню тарілку" після кесаревого розтину. Жінка страждала від хронічного болю протягом 18 місяців після народження дитини, поки обстеження не показало, що в її животі залишився ранорозширювач.

Джерело: The Guardian

У Новій Зеландії лікарі забули в животі породіллі інструмент

Інструмент під назвою "ретрактор Алексіса" (AWR) використовують для відтягування країв рани до 17 сантиметрів під час операцій.

Інцидент стався у міській лікарні Окленда в 2020 році, але комісар Нової Зеландії з охорони здоровʼя та інвалідності Мораг Макдавелл опублікувала звіт про це нещодавно.

Після початкового розслідування цієї справи Оклендська окружна рада охорони здоров'я (Te Whatu Ora Auckland) "не зафіксувала" недбалості щодо пацієнтки, якій було близько 20-ти років.

Але у червні 2023 року комісарка Мораг Макдавелл визнала, що окружна рада порушила кодекс прав пацієнтів.

У звіті йдеться, що жінці зробили плановий кесарів розтин через побоювання лікарів щодо передлежання плаценти.

Однак після операції всередині залишили ранорозширювач (AWR), що спричнило хронічні болі.

Загублений інструмент випадково виявили під час комп'ютерної томографії черевної порожнини – до цього його не помітили на рентгені.

Існує значна кількість прецедентів, які свідчать про те, що коли сторонній предмет залишається всередині пацієнта під час операції, догляд за ним не відповідає належному рівню, – пише Мораг Макдавелл.

У Великій Британії провели першу трансплантацію матки

Жінка, ім’я якої не називають, народилася з рідкісним захворюванням, тобто її матка була повністю не розвинена. Донором для жінки, яка тепер планує народити навіть не одну дитину, стала її 40-річна сестра, у якої вже є двоє дітей.

Сама операція з пересадки матки відбулася в Оксфордському центрі трансплантації, і тривала вона 9 годин і 20 хвилин. Лише через 10 днів після успішної операції британка змогла покинути лікарню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?