У парламентах ЄС з'являться групи підтримки «Кримської платформи»
Категорія
Політика
Дата публікації

У парламентах ЄС з'являться групи підтримки «Кримської платформи»

У парламентах ЄС з'являться групи підтримки «Кримської платформи»
Джерело:  online.ua

У парламентах Франції, Великобританії та Польщі мають створити спеціальні групи підтримки «Кримської платформи», як дипломатичної ініціативи для повернення питання анексії півострова в міжнародний порядок денний. Таку заяву зробив Голова постійної делегації України в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Джерело: Facebook-акаунт Голови делегації України в ПА НАТО

В рамках сесії Асамблеї НАТО українська сторона провела зустрічі з дипломатами трьох вищевказаних країн, а також з керівниками делегацій Німеччини та Португалії.

«Загалом, всі країни позитивно сприйняли наші пропозиції, отже, результатами сьогоднішніх зустрічей задоволений. Особливо тішить те, що були отримані запевнення сприяти створенню групи підтримки Кримської платформи у парламентах Франції, Великобританії та Польщі. Є конкретний результат, який сприятиме посиленню позицій України та зміцненню її політичної підтримки в європейських країнах», - написав у Фейсбуці Чернєв.

За словами глави делегації України, в Парламентській Асамблеї позитивно сприйняли також пропозицію України щодо створення на півдні країни бази для забезпечення потреб підрозділів країн-членів НАТО.

МЗС про збільшення присутності НАТО в Чорному морі

Нагадаємо, на цьому тижні в українському МЗС оголосили про переговорний процес з сусідніми країнами і союзниками НАТО щодо поглибленої співпраці в чорноморському регіоні. Дмитро Кулеба повідомив, що необхідна більша присутність НАТО в Чорному морі після ситуації з російською анексією Криму.

Зараз в цьому регіоні Україна тісно співпрацює з сусідньою Туреччиною. Київ висловив готовність до зміцнення двостороннього партнерства в акваторії Чорного моря. І хоча сьогодні країна ще не є членом НАТО або ЄС, проте Україна почала політику створення малих альянсів.

"Є стратегічна ініціатива президента України про те, що країни НАТО, плюс Україна, Туреччина і Молдова можуть об'єднати свої зусилля в питанні Чорноморського регіону. І ця ініціатива проговорюється зараз в різних столицях, в тому числі з НАТО", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, на засіданні Ради безпеки ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки, що відбулось 9 серпня, делегати від України вкотре нагадали, що Росія продовжує нарощувати військову міць в Азовському і Чорному морях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?