У Пентагоні озвучили рішення по Україні за підсумками Рамштайну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Пентагоні озвучили рішення по Україні за підсумками Рамштайну

У Пентагоні озвучили рішення по Україні за підсумками Рамштайну
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна та голови Об'єднаного комітету начальників штабів американської армії, генерала Марка Міллі, за підсумками 11 зустрічі у форматі "Рамштайн" було вирішено надати Україні амуніцію для сил ППО та багато чого іншого.

Джерело: брифінг керівників Пентагону

Що відомо про підсумки 11 Рамштайну 

Зокрема, учасники зустрічі ухвалили рішення щодо передачі Україні амуніції для сил ППО.

Під час зустрічі голова Міноборони України поінформував учасників про стан справ на фронті і спрогнозував ситуацію протягом найближчих місяців.

Пріоритетом для України залишається надання систем ППО для захисту від агресії злочинної армії РФ у повітрі.

Найближчими тижнями до Німеччини мають дістатись танки Abrams, на яких будуть проходити навчання українські військові.

За словами генерала армії США Марка Міллі, загалом Україна вже отримала від західних партнерів 55 млрд доларів допомоги, сотні танків та бронетехніки.

Він зазначив, що західні партнери проводитимуть навчання українських військових на сучасних танках та системах ППО.

Наразі, як зазначив Міллі, західні партнери вже готують наступний пакет військової допомоги Україні.

У той же час, за його словами, злочинна російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у війні. Російські військові не мають мотивації, в них дуже погано все із лідерством, дисципліною та бойовим духом.

Міллі зазначив, що партнери та союзники підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

Винищувачі F-16 питання політики, але ми говоримо про контроль над повітрям і зараз партнери роблять ставку на ППО, - також додав Міллі.

США розуміють ситуацію у війні в Україні 

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, у Пентагоні розуміють, якою буде ситуація на фронті в Україні протягом найближчих місяців.

Ми могли з його вуст почути про динаміку на фронті. Ми розуміємо, якою буде ситуація в критичні місяці, які будуть попереду, - підкреслив Остін, посилаючись на голову Міноборони Олексія Резнікова.

Остін зазначив, що Резніков також розповів йому про нарощування українськими військовими зусиль із досягнення успіху на фронті, а також про здобуток бойового вишкілу та оперативного управління західною військовою технікою.

Ми теж розуміємо, які треба процеси, щоб була безперебійна логістика та обслуговування техніки, яка надходить з різних країн, - зазначив глава Пентагону.

Остін також зазначив, що незважаючі на оприлюднення секретних документів Міноборони США, Вашингтон і надалі тісно співпрацюватиме із союзниками.

Хочу також сказати про те що відбувся витік секретної інформації. Я насправді дуже глибоко підійшов до цього питання, ми продовжуватимемо працювати тісно з нашими партнерами й союзниками. Ми цінуємо нашу співпрацю й дружбу. Ми проводимо переговори з нашими союзниками і я насправді вражений від того, наскільки вони є відданими в єдності з Україною. Ніщо не похитне нашу єдність, - зазначив очільник Пентагону.

Остін також наголосив, що під час Рамштайну учасники схвалили надання Україну ракет до західних систем ППО.

цивільної інфраструктури: школи, лікарні та житлові будинки. Остін підкреслив, що вони не мають жодної військової мети.

Союзники сподіваються, що Україні вдасться захистити своїх громадян від російських безпілотників та ракет.

За словами голови Пентагону, надання систем ППО Україні наразі є найбільшим приоритетом.

Ми всі віримо, що для України зараз найпотрібнішим є системи ППО, щоб убезпечитися від російських масованих ракетних атак. Ми будемо на цьому наголошувати, бо це - пріоритет №1, зокрема, у найближчій перспективі, - зазначив Остін.

Він заявив, що зараз українці мають змогу захищати свою критичну інфраструктуру, громадян та війська під час їх переміщень.

США, за його словами, продовжать залучати партнерів та союзників, наголошувати на тому, що це робиться все для того, щоб Україна отримувала найсучасніші системи ППО.

Остін переконаний, що союзники можуть робити ще більше, і він просить їх робити ще більше.

Очільник Пентагону зазначив, що США та союзники досягли первинних цілей із надання військової допомоги Україні.

За словами Остіна, параметри потенційних операцій й план щодо надання допомоги України розроблялись протягом кількох місяців. Вже на початку були розроблені види допомоги, які повинні були надаватись нашим воїнам.

Фактично, ми стали на шлях забезпечення Україні потужного військового потенціалу, надаючи Breadly, Stryker, інше обладнання й фактично впродовж усього часу ми надавали амуніцію для того, аби українці були успішні на полі бою. Фактично можна сказати, що робота була надскладна, однак ми досягли наших первинних цілей - надати найнагальніше, - зазначив міністр оборони США.

Як відзначив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передача танків Abrams нашим воїнам змінить ситуацію на полі бою.

Щодо Abrams. Я гадаю, що Abrams є найсучаснішими танками на сьогодні. Як тільки вони будуть задіяні у боях, ми побачимо, як зміниться ситуація. Ніхто ще не навчав танкістів, як управляти цією технікою, тому для нас це є пріоритетом - навчити достатню кількість бригад танкістів, - підкреслив Міллі.

За його словами, питання передачі Україні винищувачів F-16 є суто політичним, тоді як пріоритетом залишається передача систем ППО.

Ми говоримо про контроль над повітряним простором. Яким чином здійснювати цей контроль? Для того аби запобігти атакам Росії зараз ми робимо ставку на потужні системи ППО. Звичайно найбіліше потерпають окуповані території або нещодавно звільнені. Ми розуміємо що дуже багато ракет продовжують випускати саме там, - пояснив Міллі.

Він зазначив, що російська армія стала дуже обережно поводитись із ракетами, адже розуміє ефективність роботи ППО в Україні.

Це найважливіше мілітарне завдання нині. Потужні системи ППО для того, щоб українці контролювали повітряний простір. Коли ми говоримо про винищувачі, то для цього необхідне потужне навчання для пілотів і зараз якщо ми порівнюємо скільки часу є у нас - ми його використовуємо оптимально і фокусуємось на ППО, - підкреслив Міллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?