У Пентагоні прокоментували скупчення військ РФ на кордоні з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У Пентагоні прокоментували скупчення військ РФ на кордоні з Україною

У Пентагоні прокоментували скупчення військ РФ на кордоні з Україною
Джерело:  online.ua

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що відомство уважно стежить за ситуацією в Україні на тлі повідомлень про нове скупчення російських військ на кордоні з країною. На відео, розміщених у соціальних мережах, видно, що військові потяги та автоколони звозять туди танки, ракети та інше озброєння.

Джерело: AFP, The Washington Post

«Нам відомі публічні повідомлення про незвичайні російські військові дії біля України. Ми збираємося продовжити консультації з союзниками та партнерами з цього питання. Будь-які ескалаційні чи агресивні дії викликатимуть велику стурбованість у Сполучених Штатів”, - сказав Кірбі репортерам.

Нарощування сил відбувається після того, як міністр оборони США Ллойд Остін здійснив поїздку Чорноморським регіоном, зупинившись у державах-партнерах НАТО, Україні та Грузії, і повноправному члені альянсу Румунії, щоб висловити солідарність і заручитися більшою підтримкою у протистоянні з Росією в цьому регіоні.

Сепаратисти, що підтримуються Росією, на сході України борються з українськими урядовими військами з 2014 року. Також у 2014 році російські війська захопили Крим, що викликало жорсткі західні санкції щодо РФ.

Нарощування сил РФ на кордоні з Україною після інавгурації Байдену

У березні, лише за кілька тижнів після інавгурації президента Джо Байдена, Росія зосередила тисячі військовослужбовців, важку військову техніку, військово-морські кораблі та літаки на кордоні з Україною та в Криму, утримуючи їх там протягом кількох тижнів та викликаючи побоювання вторгнення.

У Москві назвали ці пересування навчаннями, але багато військових активів залишалися в запасі на кілька тижнів, і аналітики розцінили це як попередження Байдену.

Вашингтон відмовився прийняти анексію Криму та доставив смертоносну військову допомогу Києву для використання у боротьбі з Росією та сепаратистами.

Москва ясно дала зрозуміти, що заперечує будь-які спроби ввести Україну в альянс НАТО.

Кірбі сказав, що Вашингтон проконсультується з союзниками та партнерами щодо повідомлень про нарощування сил Росії.

«Ми продовжуємо підтримувати деескалацію в регіоні та дипломатичне вирішення конфлікту на сході України», - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?